ΑΘΗΝΑ
18:27
|
28.04.2024
Το μέσο επικαλείται κυβερνητικές πηγές, ενώ το υπουργείο Οικονομικών της χώρας έσπευσε να διαψεύσει την είδηση.
Χαβιέρ Μιλέι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ της Αργεντινής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αποκαλύπτει σε δημοσίευμα του το Bloomberg, όπου το νέο «πακέτο» θα έχει ως στόχο να επιταχύνει την έξοδο της χώρας από τα capital controls και την αύξηση της ρευστότητας.

Επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές,το μέσο αναφέρει πως το ΔΝΤ πιέζει την Αργεντινή να αφήσει το νόμισμά της να υποτιμηθεί γρηγορότερα και να διατηρήσει τα επιτόκια πάνω από τον πληθωρισμό, που τρέχει επί του παρόντος με ρυθμό 250%.

Η κυβέρνηση της Αργεντινής, υπό τον πρόεδρο, Χαβιέρ Μιλέι, δηλώνει ότι επιθυμεί να απαλλαγεί από τους ελέγχους κεφαλαίων της χώρας και περισσότερα χρήματα από το ΔΝΤ θα διευκολύνουν την επίτευξη του στόχου, ανέφερε η πηγή του μέσου, η οποία ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη.

Μία ώρα αργότερα, ο υπουργός Οικονομίας της Αργεντινής, Λουίς Καπούτο, διέψευσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σχετικά με ένα νέο πρόγραμμα δανείου, απορρίπτοντας ως «λανθασμένη» την πληροφορία του πρακτορείου.

«Το ΔΝΤ μπορεί να διερευνά ένα νέο πρόγραμμα, αλλά δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα αυτή τη στιγμή», έγραψε ο Καπούτο σε ανάρτησή του στο Χ, απαντώντας στο δημοσίευμα που επικαλείτο κυβερνητική πηγή.

Σημειώνεται πως ήδη η Αργεντινή είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης του ΔΝΤ, με ένα υφιστάμενο δανειακό πρόγραμμα 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το πρόγραμμα αυτό εκτροχιάστηκε πέρυσι εν μέσω αυξανόμενου πληθωρισμού και του συνεχώς διευρυμένου δημοσιονομικού ελλείμματος.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα