ΑΘΗΝΑ
09:26
|
06.05.2024
Ο δήμαρχος Αθηναίων προανήγγειλε την ανέγερση μνημείου για τα θύματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο σβήσιμο των ονομάτων των 57 θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, τονίζοντας πως «μία συγγνώμη δεν είναι αρκετή», ύστερα από την έντονη αντίδραση του κόσμου. Μάλιστα, ο Χάρης Δούκας τόνισε σε ανάρτησή του πως θα εισηγηθεί για την ανέγερση μνημείου στην μνήμη των νεκρών.

«Μία συγγνώμη δεν είναι αρκετή. Ο Δήμος Αθηναίων θα φροντίσει με πράξεις, ώστε τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών να μην σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μας μνήμη. Σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα εισηγηθώ τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα των Τεμπών. Ο Δήμος Αθηναίων ενώνει τη φωνή του με τη φωνή των πολιτών για την απονομή δικαιοσύνης» έγραψε ο δήμαρχος στην ανάρτησή του.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές, κατά την διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας κατά της συγκάλυψης στην υπόθεση των Τεμπών, διαμαρτυρόμενοι έγραψαν μπροστά από το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη τα ονόματα των αδικοχαμένων θυμάτων. Αργότερα το βράδυ, συνεργείο καθαρισμού με υδροφόρες έσπευσε να σβήσει τα ονόματα.

Όμως σήμερα, κατά την διάρκεια του φοιτητικού συλλαλητηρίου ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, φοιτητές και φοιτήτριες έγραψαν ξανά τα ονόματα των θυμάτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Ο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο επόμενος πρόεδρος του Παναμά

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα