ΑΘΗΝΑ
05:17
|
02.05.2024
Συνεργείο καθαρισμού έσπευσε να σβήσει τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας που γράφτηκαν μπροστά από τη Βουλή, προκαλώντας την οργή του κόσμου.
Τα ονόματα των 57 νεκρών των Τεμπών γράφτηκαν κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης έξω από τη Βουλή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα ονόματα των 57 θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών έγραψαν διαδηλωτές μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη την Τετάρτη (28/02) στο Σύνταγμα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Τα ονόματα των νεκρών γράφτηκαν με κόκκινη μπογιά συμβολικά στο δάπεδο, μπροστά από τη Βουλή, από διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια των μεγαλειωδών πορειών που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας χθες.

Ωστόσο, αργά το βράδυ της Τετάρτης (28/02), όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφόρησε στo Twitter (X), συνεργεία καθαρισμού αποτελούμενα από δύο υδροφόρες, βρέθηκαν στο σημείο και ξεκίνησαν να σβήνουν τα ονόματα των αδικοχαμένων θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα social media δείχνουν τους ανθρώπους του Δήμου να καθαρίζουν την κόκκινη μπογιά αργά το βράδυ, προκαλώντας οργή και θυμό.

Πολλοί χρήστες σχολιάζουν πως πρόκειται για μια ντροπιαστική κίνηση, τονίζοντας πως για ακόμη μια φορά, προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο να λησμονήσει την τραγωδία.

Μιλώντας στο MEGA η αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων Ρωξάνη Μπέη ισχυρίστηκε ότι τα δημοτικά συνεργεία καθαρίζουν το σημείο κάθε φορά μετά τις πορείες.

«Ενημερώθηκα χθες και το είδα και στα social media. Γενικά, τα συνεργεία καθαρισμού μετά από πορείες και κάθε μέρα, πλένουν στο σημείο. Δεν πήγαν κάποια ειδικά συνεργεία, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Και εγώ ήμουν στην πορεία και αυτό το ζήτημα δεν το είχα δει. Ούτε είχα μιλήσει με κάποιο συνεργείο», ανέφερε η Ρωξάνη Μπέη.

«Εκεί το συνεργείο πηγαίνει σταθερά, δεν με κάλεσαν για να με ρωτήσουν “να σβήσουμε ή να μην σβήσουμε”. Οι εργαζόμενοι πήγαν στο σημείο στις 23:30, την ώρα που πάνε συνήθως. Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις αλλά σας εξηγώ τη συνήθη πρακτική. Δεν υπήρξε κάποια άλλη ειδική επικοινωνία».

Διαβάστε επίσης:


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα