ΑΘΗΝΑ
22:32
|
01.05.2024
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί κατόπιν αιτήματος της Αλγερίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κεκλεισμένων των θυρών θα συνεδριάσει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αργά το απόγευμα, για την ισραηλινή επίθεση κατά πλήθους Παλαιστινίων αμάχων έξω από το νοσοκομείο αλ-Σίφα, νωρίς το μεσημέρι στη Γάζα.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, στις 4:15 μ.μ. (11:15 μ.μ. ώρα Ελλάδας), κατόπιν αιτήματος της Αλγερίας.

Την επίθεση κατά αμάχων, που στοίχισε την ζωή σε περισσότερα από 100 άτομα και τραυμάτισε άλλα 760, καταδίκασε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.

«Ο Γενικός Γραμματέας καταδικάζει το σημερινό περιστατικό στη βόρεια Γάζα στο οποίο φέρεται να σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν περισσότεροι από εκατό άνθρωποι, ενώ αναζητούσαν σωτήρια βοήθεια. Οι απελπισμένοι άμαχοι στη Γάζα χρειάζονται επείγουσα βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στον πολιορκημένο βορρά, όπου τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν μπορέσει να παραδώσουν βοήθεια εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπός του Στεφάν Ντιζαρίκ.

«Ο Γενικός Γραμματέας είναι απογοητευμένος από τον τραγικό ανθρώπινο απολογισμό της σύγκρουσης στη Γάζα, κατά την οποία περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 70.000 τραυματίστηκαν. Είναι τραγικό το γεγονός πως άγνωστος αριθμός ανθρώπων βρίσκεται κάτω από ερείπια», συνέχισε.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα