ΑΘΗΝΑ
20:49
|
03.05.2024
Ο Ιρλανδός ΥΠΕΞ προέτρεψε της χώρες να επαναφέρουν την χρηματοδότηση, την ώρα που η υπηρεσία «στερεύει» από πόρους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε πως θα προσφέρει η Ιρλανδία για την άμεση υποστήριξη της Υπηρεσίας Αρωγής των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστινιακούς Πρόσφυγες (UNRWA) και προέτρεψε τις χώρες που έχουν αναστείλει τη χρηματοδότηση προς την υπηρεσία, να την επαναφέρουν.

«Προτρέπω τα κράτη-δωρητές να συνεχίσουν και να διευρύνουν την υποστήριξη προς την UNRWA, έτσι ώστε να συνεχίσει να προσφέρει [τις υπηρεσίες της] στους εκατομμύρια Παλαιστινίους που έχουν ανάγκη», δήλωσε ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών, Μιχόλ Μάρτιν, μετά τη συνάντηση με τον επικεφαλής της UNRWA, Φελίπε Λαζαρίνι, στο Δουβλίνο.

Ο Λαζαρίνι προειδοποίησε κατά την διάρκεια της συνάντησης πως οι ταμειακές ροές της υπηρεσίας αναμένεται να έχουν αρνητικό πρόσημο τον επόμενο μήνα και τα οικονομικά της προβλήματα θα επιταχυνθούν στον Απρίλιο, σε περίπτωση που δεν παύσει η αναστολή των δωρεών.

«Θα έχουμε αρνητική ταμειακή ροή από τον Μάρτιο και μετά αυτό θα επιταχυνθεί τον Απρίλιο, εκτός κι αν αποδεσμευθεί η συνεισφορά που έχει παγώσει», δήλωσε ο επικεφαλής της UNRWA λίγο πριν την συνάντησή του με τον Υπουργό, στο ιρλανδικό δίκτυο RTE.

Υπενθυμίζεται πως αρκετές χώρες-δωρητές της υπηρεσίες, όπως οι ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδάς, Αυστραλία και Γερμανία, διέκοψαν την χρηματοδότηση του οργανισμού, ύστερα από ανεπιβεβαίωτες, προς το παρόν, κατηγορίες κατά της υπηρεσίας από μεριάς Ισραήλ.

Το Ισραήλ κατήγγειλε πως 12 από τους 13.000 Παλαιστίνιους εργαζομένους της UNRWA θεωρούνται ύποπτοι για ανάμιξη στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Η Ιρλανδία, η οποία ιστορικά είναι υπέρμαχος των Παλαιστινίων, ακολουθεί το παράδειγμα της Ισπανίας, η οποία δεσμεύτηκε την περασμένη εβδομάδα να στείλει στην UNRWA επιπλέον 3,5 εκατομμύρια ευρώ σε βοήθεια. Και η Πορτογαλία ανακοίνωσε την αποστολή ενός εκατομμυρίου στην υπηρεσία.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Ισραηλινό τελεσίγραφο στη Χαμάς για συμφωνία ως τις 10 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα