ΑΘΗΝΑ
15:01
|
01.05.2024
Το Ισραήλ βρήκε πρόθυμο ακροατήριο στα κατεστημένα Μέσα Ενημέρωσης και διαδίδει προπαγάνδα και «πληροφορίες» κατά της UNRWA.
Σχολείο της υπηρεσίας του ΟΗΕ, UNRWA, στη Γάζα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βρίσκοντας «ευήκοα» τα «ώτα» διεθνών Μέσων Ενημέρωσης, το Ισραήλ ξεδιπλώνει οργανωμένη εκστρατεία κατά της υπηρεσίας αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, UNRWA, σε μία προσπάθεια να πετύχει την συρρίκνωση της χρηματοδότησης και την εξαφάνισή της.

Μετά από ανάλογα ρεπορτάζ από τις αμερικανικές εφημερίδες The New York Times, Wall Street Journal σήμερα ήρθε η σειρά του πρακτορείου ειδήσεων Reuters να παίξει το παιχνίδι της  Mossad καθώς επικαλούμενο πληροφορίες των δήθεν αξιόπιστων «ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών» συνεχίζει την εκστρατεία «σπίλωσης» της οργάνωσης UNRWA διαδίδοντας μη τεκμηριωμένες από άλλο μέσο «πληροφορίες» πως 190 υπάλληλοι τής, συμπεριλαμβανομένων δασκάλων, είχαν «διπλή» ιδιότητα παράλληλα με εκείνη του μαχητή της Χαμάς ή της «Ισλαμικής Τζιχάντ».

Στο εξασέλιδο «φάκελο» γραμμένο στα εβραϊκά που επικαλείται το πρακτορείο υπάρχουν τα «ονόματα και οι φωτογραφίες» μόλις 11 εκ των 190 υποτιθέμενων «υπόπτων», εκ των οποίων ο ένας σχολικός σύμβουλος που κατηγορείται πως επιχείρησε, με τη βοήθεια του γιου του, να προχωρήσει στην απαγωγή μίας Ισραηλινής  στη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου στο Νότιο Ισραήλ.

«Ένας άλλος» κοινωνικός λειτουργός της UNRWA «κατηγορείται για μη συγκεκριμένη ανάμιξη στην μεταφορά του πτώματος Ισραηλινού στρατιώτη» και για «συντονισμό κίνησης φορτηγών  που χρησιμοποίησαν οι εισβολείς».

Ένας τρίτος υπάλληλος της ίδιας υπηρεσίας κατηγορείται πως συμμετείχε σε επίθεση στο κιμπούτς Μπεέρι, το ένα 10 των κατοίκων του οποίου σκοτώθηκε (όχι απαραίτητα από επιθέσεις της Χαμάς αλλά του ισραηλινού στρατού που σύμφωνα με μαρτυρίες χτυπούσε τις πρώτες ώρες του συμβάντος στα «τυφλά» λόγω πανικού).

Απαντώντας σε ερώτηση για τον φάκελο του πρακτορείου Reuters, εκπρόσωπος της UNRWA είπε πως δεν μπορεί να κάνει κάποιο σχόλιο λόγω της εν εξελίξει έρευνας από τα Ηνωμένα Έθνη, ενώ ήδη περίπου 10 χώρες (με πρώτες τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο) αποφάσισαν αναστολή της χρηματοδότησης, εντείνοντας την ασφυκτική πίεση στους Παλαιστίνιους της Γάζας, σαν να  μην τους έφθαναν οι αφόρητοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί επί τέσσερις μήνες.

Ο Νετανιάχου στάζει χολή…

Η UNRWA ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα μπορέσει να συνεχίσει τις επιχειρήσεις στη Γάζα και σε όλη την περιοχή μετά το τέλος Φεβρουαρίου εάν δεν επαναληφθεί η χρηματοδότηση ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου βρήκε τη χρυσή ευκαιρία για να ρίξει χολή έναντι της οργάνωσης που είχε βάλει στο μάτι καιρό πριν τις επιθέσεις στη Γάζα.

Ο Νετανιάχου μιλώντας στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο TalkTV χαρακτήρισε την υπηρεσία αρωγής «διάτρητη από τη Χαμάς» και την κατηγόρησε πως στα σχολεία της διδάσκουν «τα δόγματα εξόντωσης του Ισραήλ και της τρομοκρατίας».

Σε αυτό το πλαίσιο ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατς ανακοίνωσε πως ακύρωσε τις συναντήσεις με τον επικεφαλής της UNRWA, Φιλίπ Λαζαρινί, ζητώντας την παραίτησή του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα