ΑΘΗΝΑ
01:10
|
28.04.2024
Συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα. Φοιτητές, εκπαιδευτικοί, μαθητές δεν τα παρατούν και αγωνίζονται για τη δημόσια εκπαίδευση.
Πηγή: ieidiseis.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο αγωνιστικό ραντεβού έδωσαν οι φοιτητές στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενάντια στο νομοσχέδιο Μητσοτάκη-Πιερρακάκη για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Το συλλαλητήριο στην Αθήνα ξεκίνησε από τα Προπύλαια στις 12, με τους φοιτητές να έχουν στο πλευρό τους εκπαιδευτικούς και μαθητικούς συλλόγους, όπως άλλους φορείς και συλλογικότητες.

Πηγή: ieidiseis.gr

Στα Προπύλαια κυριάρχησαν συνθήματα για «πτυχία και εκπαίδευση με αξία», αλλά και για «εργασία με δικαιώματα». Παράλληλα, δεν έλειπαν τα πανό με αναφορές και στον έναν χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη.

Στο μεταξύ, για όγδοη βδομάδα πραγματοποιούνται Γενικές Συνελεύσεις και καταλήψεις στις σχολές και επαναβεβαιώνεται η αντίθεση στο νομοσχέδιο, αλλά και η αποφασιστικότητα του φοιτητικού κινήματος.

«Καμία εκπαιδευτική λειτουργία ιδρυμάτων, να παραλύσουν τα πανεπιστήμια και να βρεθούμε φοιτητές, καθηγητές, διοικητικό προσωπικό όλοι μαζί στους δρόμους!», καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι.

Πηγή: ThessToday

Σε κινητοποίηση τις μέρες συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής (προκήρυξη απεργίας για τις 7 και 8 Μάρτη με αποφάσεις των συλλόγων) έχει καλέσει με ομόφωνη απόφαση η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας των Πανεπιστημίων – ΠΟΣΔΕΠ. Παράλληλα καλεί σε οργάνωση σε συντονισμό και με άλλους φορείς πανελλαδικού συλλαλητηρίου την ημέρα ψήφισής του. Αύριο Παρασκευή (1/3), στο πλαίσιο συντονισμού και κοινής δράσης τους, φορείς του ΕΜΠ προχωρούν σε συμβολικό αποκλεισμό της Πολυτεχνειούπολης, με συγκέντρωση στις 12 μ. στην πύλη Ζωγράφου και πορεία στη γειτονιά του Ζωγράφου.

Πηγή: documentonews.gr

Ηράκλειο

Επιμένουν στο «Όχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια», φοιτητές και φοιτήτριες που συγκεντρώθηκαν για μια ακόμα φορά σήμερα στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου διαμαρτυρόμενοι για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Πηγή: cretalive.gr

Πάτρα

Ένα ακόμη πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με αφορμή την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων έγινε σήμερα στην Πάτρα. Διοργανώθηκε από φοιτητές σχολών που τελούν υπό κατάληψη. Έγινε συγκέντρωση στην Πλ. Γεωργίου και στη συνέχεια πορεία μέσω των οδών Κορίνθου, Κολοκοτρώνη, Μαιζώνος, Γούναρη και κατάληξη στην Πλ. Γεωργίου. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της ιδιωτικοποίησης των Πανεπιστημίων.

Πηγή: flamis.gr

Πηγή: flamis.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα