ΑΘΗΝΑ
16:09
|
01.05.2024
Η Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης της Ε.Ε. πρότεινε την ενίσχυση του ταμείου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για την Ειρήνη κατά 5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ο Πίτερ Σίγιαρτο και ο υπουργός Εξωτερικών του Τσαν, Μοχάματ Σαλέ Αναντίφ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την άρνηση της Βουδαπέστης να μεταφέρει ποσά στα ταμεία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για την Ειρήνη, ανακοίνωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών, Πίτερ Σίγιαρτο, αναφέροντας πως αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση του ουκρανικού στρατού.

Σημείωσε ότι η Ουγγαρία υποστηρίζει την ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και ως εκ τούτου «δεν συμφώνησε να στείλει περίπου 18 εκατομμύρια δολάρια στην Ευρωπαϊκή Ειρηνευτική Διευκόλυνση, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή οπλισμού που έχει ήδη σταλεί στην Ουκρανία».

Αντ’ αυτού, ο Σίγιαρτο ανακοίνωσε πως το ποσό των 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα αξιοποιηθεί  για την προάσπιση της ασφάλειας και της σταθερότητας στο Τσαντ.

«Αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα 18 εκατομμύρια δολάρια για να ενισχύσουμε την ασφάλεια στο Τσαντ, να δημιουργήσουμε μια νέα εγκατάσταση για την εκπαίδευση αξιωματικών του στρατού και να βελτιώσουμε τις ικανότητες των Ενόπλων Δυνάμεων του Τσαντ», ανέφερε ο υπουργός, ενώ σημείωσε ότι η Ουγγαρία εκτελεί ένα ευρύ πρόγραμμα για την παροχή οικονομικής και κοινωνικής βοήθειας στην αφρικανική χώρα.

Η Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης της Ε.Ε. πρότεινε την ενίσχυση του ταμείου κατά 5 δισεκατομμύρια ευρώ εντός του 2024, προκειμένου να επεκταθούν οι αποστολές όπλων στον ουκρανικό στρατό. Ο Σίγιαρτο επεσήμανε ότι η αποστολή όπλων αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για την Ουγγαρία.

Η Βουδαπέστη ανακοίνωσε ότι δεν θα συνεισφέρει στη ενίσχυση του ταμείου, αλλά πως είναι έτοιμη να παράσχει χρηματική υποστήριξη στην Ουκρανία, για σκοπούς που την βρίσκουν σύμφωνη.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα