ΑΘΗΝΑ
18:59
|
06.05.2024
Η πρόεδρος της Ε.Ε. ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ιδρύσει ένα «Γραφείο Αμυντικής Καινοτομίας» στο Κίεβο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να χρησιμοποιηθούν τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για την χρηματοδότηση του στρατιωτικού εξοπλισμού της Ουκρανίας, πρότεινε σήμερα από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Θα ήθελα να διευρύνουμε την σκέψη μας. Είναι καιρός να ξεκινήσουμε μια συζήτηση σχετικά με τη χρήση των απροσδόκητων κερδών των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την από κοινού αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού για την Ουκρανία», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, κατά την διάρκεια ομιλίας της ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. 

«Δεν θα μπορούσε να υπάρξει ισχυρότερο σύμβολο και σπουδαιότερη χρήση αυτών των χρημάτων, από το να γίνει η Ουκρανία και όλη η Ευρώπη ένα πιο ασφαλές μέρος για να ζει κανείς», τόνισε.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας της, η πρόεδρος της επιτροπής ανακοίνωσε, επίσης,ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ιδρύσει ένα «Γραφείο Αμυντικής Καινοτομίας» στο Κίεβο.

«Αυτό θα φέρει την Ουκρανία πιο κοντά στην Ευρώπη και θα επιτρέψει σε όλα τα κράτη-μέλη να αξιοποιήσουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης στην καινοτομία της αμυντικής βιομηχανίας», πρόσθεσε η φον ντερ Λάιεν. 

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρόσθεσε ότι ήρθε η ώρα για την Ευρώπη να ενισχύσει την άμυνα της: «Πολύ απλά δεν έχουμε τον χρόνο να παρακάμψουμε το θέμα. Με ή χωρίς την υποστήριξη των εταίρων μας, δεν μπορούμε να αφήσουμε τη Ρωσία να κερδίσει. Και το κόστος της ανασφάλειας –το κόστος μιας ρωσικής νίκης– είναι πολύ μεγαλύτερο από οποιαδήποτε οικονομία θα μπορούσαμε να κάνουμε τώρα». 

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ουκρανία ρισκάρει να χάσει πόλη-κλειδί πριν το καλοκαίρι

Χαβιέρ Μιλέι: Το ζήτημα των Φόκλαντς θα κρατήσει για δεκαετίες. Καμιά σύγκρουση με Βρετανία

Υεμένη: συνελήφθησαν κατάσκοποι αμερικανοϊσραηλινής μονάδας

Πούτιν: Οι αντίπαλοι μας προσπάθησαν να διαλύσουν την χώρα εκ των εσω

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα