ΑΘΗΝΑ
00:41
|
28.04.2024
Συζήτηση στην Κρατική Δούμα προανήγγειλε ο πρόεδρος του Σώματος, ρωτώντας αν ο Σολτς αντιλαμβάνεται ότι τέτοιες ενέργειες θα προκαλέσουν ανάλογη απάντηση.
Σενάριο για πλήγμα στη γέφυρα της Κριμαίας διέρρευσε σε δημοσιογράφο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το θέμα μιας συνομιλίας που διέρρευσε, κατά την διάρκεια της οποίας υψηλόβαθμοι Γερμανοί αξιωματούχοι συζητούν για επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας,  με πυραύλους Taurus από μαχητικό Dassault Rafale, θα απασχολήσει την αμέσως επόμενη συνεδρίαση της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, ανέφερε, σήμερα ο πρόεδρος του Σώματος Βιάτσεσλαβ Βολοντίν μέσα από το κανάλι του στο Telegram.

Όπως αναφέρει, ο Ρώσος αξιωματούχος, θα πρέπει να σταλεί αίτημα για έρευνα σχετικά με την υπόθεση στο γερμανικό κοινοβούλιο. «Το γεγονός της δημοσίευσης της συνομιλίας υποχρεώνει τη γερμανική ηγεσία να δώσει μια εξήγηση», υπογραμμίζει διευκρινίζοντας ότι το Βερολίνο πρέπει να εξηγήσει «από ποια απόφαση καθοδηγήθηκαν οι επιτελείς του γερμανικού στρατού, κατά τη συζήτηση για τα χτυπήματα στη Ρωσία» και αν θα τιμωρηθούν.

Επίσης, τονίζει ο Βολοντίν, πρέπει να διευκρινιστεί εάν οι νομοθέτες της Bundestag γνώριζαν για τη συζήτηση και αναρωτιέται αν ο Όλαφ Σολτς αντιλαμβάνεται ότι τέτοιες ενέργειες θα απαιτήσουν από τη Ρωσία να απαντήσει αναλόγως.

Νωρίτερα η αρχισυντάκτρια του Russia Today Μαργκαρίτα Σιμονιάν, ανέφερε πως έχει στα χέρια της ηχογραφημένη 40λεπτη συζήτησης υψηλόβαθμων αξιωματικών του γερμανικού στρατού κατά την οποία ακούγονται να μιλούν για βομβαρδισμό της γέφυρας της Κριμαίας, εμπλέκοντας και Αμερικανούς και Βρετανούς συναδέλφους τους.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, από την πλευρά του, δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν γνωρίζει κάτι για την συγκεκριμένη ηχογράφηση, αλλά θα την ακούσει όταν και αν είναι δυνατόν, ενώ η εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Μαρία Ζαχάροβα σημείωσε ότι ο γερμανικός Τύπος πρέπει να  κάνει ερωτήσεις στη Γερμανίδα Υπουργό Εξωτερικών Ανναλένα Μπάερμποκ, για το ζήτημα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα