ΑΘΗΝΑ
16:46
|
27.04.2024
Στα 1,8 εκατομμύρια δολάρια ανέρχονται τα χρέη της κυβέρνησης προς την κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού.
Κοινοβούλιο Γκάνας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κρατική Εταιρεία Ηλεκτρισμού της Γκάνας διέκοψε την Πέμπτη (29/2) την παροχή ρεύματος στο κοινοβούλιο της Γκάνας λόγω χρέους 23 εκατομμυρίων CEDI της Γκάνας-1,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η διακοπή του ρεύματος διέκοψε παράλληλα τη συζήτηση που πραγματοποιούνταν για την ομιλία του προέδρου για την κατάσταση του έθνους.

Ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε από τα τοπικά μέσα, έδειχνε βουλευτές στην αίθουσα με χαμηλό φωτισμό να φωνάζουν: «Dumsor, dumsor», που σημαίνει διακοπή ρεύματος στην τοπική γλώσσα Ακάν. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν, ότι μια εφεδρική γεννήτρια ρεύματος αποκατέστησε το ρεύμα στην αίθουσα λίγα λεπτά αργότερα.

Ωστόσο, άλλα σημεία του κτιρίου του κοινοβουλίου παρέμειναν χωρίς ρεύμα για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Βουλευτές και κοινοβουλευτικό προσωπικό που χρησιμοποιούσαν το ασανσέρ κόλλησε όταν έπεσε το ρεύμα, ανέφερε το κανάλι TV3 της Γκάνας.

Ο διευθυντής επικοινωνίας της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας, Ουίλιαμ Μπόατενγκ, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ότι κατέφυγε στην αποσύνδεση του ρεύματος λόγω της άρνησης του κοινοβουλίου να «ενδιαφερθεί για τις ειδοποιήσεις που αφορούσαν την πληρωμή».

Η ηλεκτρική ενέργεια αποκαταστάθηκε αργότερα την ίδια μέρα, αφού το κοινοβούλιο πλήρωσε 13 εκατομμύρια CEDI και δεσμεύτηκε να διευθετήσει το υπόλοιπο χρέος εντός μιας εβδομάδας, πρόσθεσε ο κ. Μπόατενγκ. Ο κοινοβουλευτικός οικονομικός υπάλληλος αρνήθηκε, ότι το κοινοβούλιο χρωστούσε το ποσό που ανέφερε η εταιρεία ηλεκτρισμού. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι το σύστημα της εταιρείας απέτυχε να καταγράψει τις πρόσφατες πληρωμές που έγιναν από το κοινοβούλιο και επέμεινε ότι ο εκκρεμής λογαριασμός ενέργειας ήταν περίπου 950.000 δολάρια.

Η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας της Γκάνας, η οποία αντιμετωπίζει εξοντωτικές οικονομικές δυσκολίες, αποσυνδέει συχνά το ρεύμα από τους χρεωμένους πελάτες. «Οι αποσυνδέσεις είναι για όλους, όποιος δεν πληρώνει και δεν κάνει ρυθμίσεις, το ρεύμα θα αποσυνδέεται», είπε ο κ. Μπόατενγκ στο Reuters.

Τα τελευταία χρόνια, οι ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας έχουν επιδεινωθεί καθώς η χώρα αντιμετωπίζει τη χειρότερη οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίες, και αυτές έχουν γίνει ακόμη πιο συχνές τους τελευταίους μήνες.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης προέτρεψαν την κυβέρνηση να επενδύσει στον τομέα της ενέργειας για να αποτρέψει την κατάρρευσή του

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα