ΑΘΗΝΑ
09:48
|
02.05.2024
Συνολικά, εκπρόσωποι 10 παλαιστινιακών παρατάξεων κατέφθασαν στη Μόσχα, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί η εσωτερική διαίρεση.
Εκπρόσωποι της Φατάχ και της Χαμάςστη Μόσχα, 2019
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ότι θα σεβαστούν τον ρόλο της Παλαιστινιακής Οργάνωσης για την Απελευθέρωση (PLO), συμφωνήσαν οι εκπρόσωποι των παλαιστινιακών παρατάξεων της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ, οι οποίοι βρέθηκαν στη Μόσχα, ώστε να συνομιλήσουν με τους εκπροσώπους της Φατάχ, φιλοξενούμενοι από τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ αντιπροσώπων από παρατάξεις της PLO, με κυρίαρχη την Φατάχ, καθώς και συμμετεχόντων από τη Χαμάς και την Ισλαμική Τζιχάντ. Συνολικά, εκπρόσωποι περισσότερων από 10 διαφορετικών παλαιστινιακών παρατάξεων κατέφθασαν στη Μόσχα, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί η εσωτερική διαίρεση.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε από το βήμα του Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας πως οι αποφάσεις που πάρθηκαν κατά την διάρκεια των χθεσινών συνομιλιών πιθανώς να φέρουν τις παρατάξεις πιο κοντά στην ενότητα.

«Στο κοινό ανακοινωθέν που συντάχθηκε στη συνεδρίαση των παλαιστινιακών φατριών, χθες στη Μόσχα, για πρώτη φορά καταγράφηκε η προθυμία τους να σεβαστούν το βήμα της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Αν δεν μείνει μόνο στα λόγια, θα είναι πραγματικά ένα καλό βήμα προς τα εμπρός, ώστε να είναι πραγματικά ενωμένοι και να μιλούν στην ίδια γλώσσα στον έξω κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκπρόσωπος της Φατάχ δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS πως, στη συνάντηση της Μόσχας, οι παλαιστινιακές παρατάξεις είχαν ως στόχο να καταλήξουν σε συναίνεση για τον σχηματισμό μιας ενιαίας παλαιστινιακής κυβέρνησης τεχνοκρατών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης για Μάτι: Ν’ αλλάξει η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας με το Ισραήλ

Μαζική αστυνομική παρουσία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα