ΑΘΗΝΑ
01:21
|
02.05.2024
Η ομάδα του οργανωμένου εγκλήματος CJNG έχει τεθωρακισμένα οχήματα και στρατιωτικό εξοπλισμό που θα ζήλευε ένας κανονικός στρατός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η «νέα γενιά» του μεξικάνικου καρτέλ λαθρεμπορίου ναρκωτικών και του οργανωμένου εγκλήματος CJNG (Cartel Jalisco Nueva Generacion, γνωστό στο παρελθόν ως «Los Mata Zetas») διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό που διαφέρει ελάχιστα από εκείνο των ειδικών δυνάμεων ανεπτυγμένων χωρών.

Είναι βαριά οπλισμένοι και δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν όπλα και πυρομαχικά που συναντά κανείς σε πεδία συγκρούσεων. Δεν αρκείται να κάνει «μπίζνες» εντός των συνόρων του Μεξικού.

Απλώνει τα πλοκάμια του σε χώρες της Αφρικής, της Ευρώπης, της Ασίας αλλά και στις ΗΠΑ.

Το καρτέλ CJNG είναι διαβόητο για την δημόσια χρήση βάρβαρης και ακραίας βίας με μεθόδους όπως οι δημόσιες εκτελέσεις, η έκθεση ακρωτηριασμένων πτωμάτων των αντιπάλων τους, ο απαγχονισμός των αντιπάλων από γέφυρες  και η αναπαραγωγή βίντεο και εικόνων από τα φρικτά εγκλήματά τους σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ο αρχηγός της οργάνωσης, Νεμέσιο Οσεγκέρα Σερβάντες, γνωστός και σαν «El Mencho» είναι από τους πιο γνωστούς επικηρυγμένους λαθρέμπορους ναρκωτικών στον κόσμο με τις ΗΠΑ να προσφέρουν έως 10 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Οι μεξικανικές αρχές, από την άλλη, προσφέρουν 1,5 εκατομμύριο δολάρια σε όποιον ή όποια βοηθήσει στην σύλληψή του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα