ΑΘΗΝΑ
14:05
|
27.04.2024
«Κατά τη διάρκεια της θητείας μου συνομιλούσα με τον εκάστοτε Γενικό Γραμματέα Μεταφορών και τον εκάστοτε Υπουργό», είπε ο Φίλιππος Τσαλίδης.
Ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με κατάθεσή του στον Ανακριτή Λάρισας, ο Φίλιππος Τσαλίδης, ο οποίος ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τον Μάρτιο του 2016 ως τις 14 Σεπτεμβρίου του 2021, όπως αποκαλύπτουν το News247.gr, επιβεβαίωσε πως η εποπτεία του Οργανισμού γίνεται από το υπουργείο Μεταφορών, τονίζοντας πως «κατά τη διάρκεια της θητείας μου συνομιλούσα με τον εκάστοτε Γενικό Γραμματέα Μεταφορών και τον εκάστοτε Υπουργό».

Επίσης, κατάθεσε στον ανακριτή πως είχε στείλει στο υπουργείο επιστολή στις 6 Σεπτεμβρίου του 2021, όταν υπουργός ήταν ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, με την οποία ενημέρωνε «για την κατάσταση του δικτύου». Είπε ότι είχε κάνει «ενημερώσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούσαν την υποδομή. Οι ενημερώσεις γίνονταν είτε μέσω αλληλογραφίας είτε προφορικά».

Πρόσθεσε ότι είχε αποστείλει επιστολές ξανά στον υπουργό και τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Μεταφορών, αλλά «στις περισσότερες από αυτές δεν είχα λάβει απάντηση».

Υπενθυμίζεται ότι ο Φίλιππος Τσαλίδης ήταν μεταξύ των μαρτύρων που είχαν ζητήσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κληθούν να καταθέσουν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη, αλλά την κατάθεσή τους απέτρεψε η κυβερνητική πλειοψηφία.

«Δεν γινόταν καταγραφή σε πραγματικό χρόνο»

Στην ίδια κατάθεση, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση του δικτύου επί των ημερών του, είπε ότι δεν γινόταν καταγραφή των συρμών σε πραγματικό χρόνο, πως δεν φαινόταν η κίνηση του κάθε συρμού ανά κατεύθυνση, πως δεν λειτουργούσε το σύστημα GSM-R, ενώ τονίζει ακόμη πως παρά το γεγονός πως είχαν εγκατασταθεί συστήματα ΕTCS, δεν λειτουργούσαν γιατί αυτό προϋποθέτει ολοκληρωμένο σύστημα σηματοδότησης.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζεμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα