ΑΘΗΝΑ
15:23
|
03.05.2024
Ο Ευάγγελος Φαλάρας αρνήθηκε όσα του προσάπτει ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα όσα ισχυρίστηκε σήμερα από το βήμα της βουλής ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης, Χρήστος Τριαντόπουλος, διέψευσε ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Ευάγγελος Φαλάρας, ότι δηλαδή δεν ήταν η υπηρεσία του αυτή που διέταξε το μπάζωμα του σημείου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Υπενθυμίζεται πως ο Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος ήταν κατά την περίοδο του δυστυχήματος ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, αρνήθηκε τα όσα αποκάλυψε ρεπορτάζ του Μέγκα, όπου σύμφωνα με το κανάλι, το υπουργείο του διέταξε την «αποκατάσταση του χώρου», μόλις τρεις μέρες μετά το δυστύχημα. Ο ίδιος πέταξε το «μπαλάκι» στην Πυροσβεστική.

Παραχωρώντας συνέντευξη στο Documentonews.gr, ο Ευάγγελος Φαλάρας περιέγραψε πώς η ανάγκη της επιχείρησης απεγκλωβισμού τον οδήγησε να ζητήσει την αρωγή γερανών λόγω του όγκου και του βάρους των βαγονιών και των λαμαρινών, όχι όμως την αλλοίωση του χώρου.

«Εγώ ζήτησα να έρθουν οι γερανοί για να σηκωθούν τα βάρη και στο πλαίσιο αυτής της δράσης, οι γερανοί -για λόγους στατικότητας του πεδίου- ζήτησαν να έρθουν σταθερά αντικείμενα, κροκάλες και ψηφίδες, προκειμένου να πατήσουν σε στέρεο έδαφος, επειδή αυτό μετατοπιζόταν όσο σηκώνονταν τα βαγόνια» ανέφερε ο κ. Φαλάρας και πρόσθεσε:

«Η διαδικασία συνεχίστηκε μέχρι να σηκωθούν και τα βαγόνια της επιβατικής που είχαν τις λαμαρίνες. Όταν σηκώθηκαν και οι τελευταίες λαμαρίνες και ελέγξαμε πως δεν υπήρχε άλλος νεκρός στο πεδίο, συνεχίσαμε να μένουμε στο σημείο έως ότου φύγαμε την Παρασκευή».

Ερωτώμενος εάν συμμετείχε στο μπάζωμα του σημείου, ο συντονιστής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απάντησε τα εξής:

«Όχι. Εγώ, δεν ζήτησα εκχωμάτωση, ζήτησα από το ΣΟΠΠ να μου φέρουν τον εξοπλισμό για να μου δώσει την ευχέρεια να ελέγξω και να εντοπίσω νεκρούς και ζωντανούς. Για τις μετέπειτα παρεμβάσεις, εγώ την Παρασκευή που έφυγα είχαμε ελέγξει ακόμα και αν υπήρχε κάτι κάτω από τις λαμαρίνες, οι οποίες ήταν πολύ κοντά στο τούνελ. Ήταν, δηλαδή, το τελευταίο σημείο και είχαν “φύγει” και τα βαγόνια που δεν είχαν εμπλοκή στη σύγκρουση».

Αναφορικά με το πως αισθάνθηκε με τα λεγόμενα του υφυπουργού  Κλιματικής Κρίσης, ο κ. Φαλάρας απάντησε: «Μου δημιουργεί πικρία αν είναι μομφή προς το πρόσωπό μου ότι δεν έκανα καλά τη δουλειά μου».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Πράσινο φως» στο Κίεβο να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Γερμανία: Κατηγορεί τη Ρωσία για κυβερνοεπίθεση κατά του κυβερνώντος κόμματος

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα