ΑΘΗΝΑ
22:39
|
02.05.2024
Ο πρωθυπουργός μιλώντας στη συνδιάσκεψη της ΔΑΠ στη Δάφνη υποσχέθηκε αύξηση του φοιτητικού επιδόματος στέγης από τα 2.000 στα 2.500 ευρώ.
Ο Μητσοτάκης στη συνδιάσκεψη της ΔΑΠ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο οξύτατο πρόβλημα της ακριβής φοιτητικής στέγης αναφέρθηκε απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη συνδιάσκεψη της ΔΑΠ, στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Μουρούτσος», στη Δάφνη, δίνοντας υποσχέσεις για αύξηση του φοιτητικού επιδόματος στέγης από τα 2.000 στα 2.500 ευρώ.

«Επιτρέψτε μου όμως να πω και δύο λόγια για το άλλο μεγάλο πρόβλημα για το οποίο πάντα μου μιλούν οι νέοι, όπου και αν πηγαίνω στην πατρίδα μας. Αυτό δεν είναι άλλο από την έλλειψη στέγης και τα υψηλά ενοίκια. Το ξέρω καλά πόσο αυτό απασχολεί την καθημερινή ζωή σας. Πρέπει όμως να ομολογήσω ότι αποτελεί μια πρόκληση που απαιτεί πολλές δράσεις και σε παράλληλα πεδία. Δεν μπορεί να βρει μια αυτόματη λύση» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ανέφερε πως στην κυβέρνηση συμφωνήθηκε να αυξηθεί το στεγαστικό επίδομα, ώστε να πάρουν μία «σημαντική ανάσα» οι φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τα πατρικά τους σπίτια.

Ο πρωθυπουργός αξιοποίησε την περίσταση της συνδιάσκεψης για να προτρέψει τους νέους να ψηφίσουν το κυβερνών κόμμα στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Χαρακτήρισε έτσι «κρίσιμη» τις ευρωεκλογές, λέγοντας: «Πρέπει να γεμίσει ξανά η κάλπη με γαλάζια ψηφοδέλτια. Κλείστε τα αυτιά σας στην απάθεια και τον κυνισμό ότι όλοι είναι το ίδιο. Μπολιάστε την παράταξη μας με την φρεσκάδα και τις ιδέες σας. Είμαστε 50 ετών παράταξη αλλά είμαστε νέοι».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα