ΑΘΗΝΑ
12:09
|
27.04.2024
«Επιφυλάσσουμε εκπλήξεις στους εχθρούς μας που δεν τις περιμένουν», τονίζουν οι αντάρτες.
Κλιμάκωση προανήγγειλε ο ηγέτης των ανταρτών, Αμπντουλμαλίκ αλ Χούθι,
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέστρεψαν έναν πύραυλο εδάφους-αέρος των Χούθι στην Υεμένη που αποτελούσε «άμεση απειλή» για τις αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή, ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο η Αμερικανική Στρατιωτική Διοίκηση Μέσης Ανατολής (CENTCOM).

Την Παρασκευή, οι αμερικανικές δυνάμεις «πραγματοποίησαν ένα χτύπημα αυτοάμυνας εναντίον ενός πυραύλου εδάφους-αέρος (…) που ήταν έτοιμος να εκτοξευθεί από περιοχές που ελέγχονται από τους Χούuι στην Υεμένη», σύμφωνα με μήνυμα που δημοσιεύτηκε από την CENTCOM στο κοινωνικό δίκτυο X Την ίδια μέρα, οι Χούθι εκτόξευσαν αντιπλοϊκό πύραυλο που έπεσε στην Ερυθρά Θάλασσα χωρίς να προκληθούν ζημιές σε πλοία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Νωρίτερα, την Πέμπτη, ο ηγέτης των ανταρτών, Αμπντουλμαλίκ αλ Χούθι, σε τηλεοπτικό διάγγελμα που μεταδόθηκε από το al-Masirah TV, δήλωσε ότι οι επιθέσεις θα συνεχίσουν να πιέζουν το Ισραήλ να σταματήσει την επιχείρησή του στη Λωρίδα της Γάζας. «Επιφυλάσσουμε εκπλήξεις στους εχθρούς μας που δεν τις περιμένουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Ελεύθερο θα αφεθεί το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Δύο δεξαμενόπλοια χτύπησαν οι Χούθι

Η Ισπανία επιβεβαίωσε τα σχέδια αποστολής Patriot στην Ουκρανία

Το ατλαντιστικό και το φιλειρηνικό μέτωπο στην Ανατολική Ευρώπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα