ΑΘΗΝΑ
14:32
|
03.05.2024
Τρία χρόνια μετά τον μεγάλο σεισμό εξακολουθούν να ζουν σε κοντέινερ και «κίτρινα» σπίτια και να μην έχουν πάρει επαρκείς αποζημιώσεις
Απαιτούν έργα και όχι άλλες υποσχέσεις και μεγάλα λόγια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συλλαλητήριο για τους σεισμόπληκτους διοργανώνει σήμερα, Σάββατο, 2 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία Τυρνάβου, ο δήμος Τυρνάβου, καταγγέλλοντας πως τρία χρόνια μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ που προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε σπίτια και υποδομές της ευρύτερης περιοχής, εκατοντάδες οικογένειες εξακολουθούν να ζουν σε κοντέινερ και «κίτρινα» σπίτια, να μην έχουν πάρει επαρκείς αποζημιώσεις και να φοβούνται ένα νέο σεισμό.

«Οι σεισμόπληκτοι απαιτούν έργα και όχι άλλες υποσχέσεις και μεγάλα λόγια, προκειμένου να μπορέσουν να μείνουν στον τόπο τους σε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

«Ο λαός του δήμου μας πληρώνει την εγκληματική πολιτική που αντιμετωπίζει την προστασία του λαού από φυσικά φαινόμενα και την αποκατάστασή του ως κόστος», αναφέρεται στο κάλεσμα και επισημαίνεται ότι το ίδιο απροστάτευτοι παραμένουν και κτηνοτρόφοι στον Αμεπλώνα και αλλού που είδαν το βιός τους να χάνεται από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη.

Τα αιτήματα του συλλαλητηρίου: 

  • Να επιδοτηθεί κατά 100% με κρατική αρωγή η επισκευή και η ανακατασκευή των σεισμόπληκτων σπιτιών σύμφωνα με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς (1.600 ευρώ /τ.μ.) . Καμία επιβάρυνση για μηχανικούς, κοστολόγια, παράβολα για εκταμίευση των χρημάτων.
  • Να αποζημιωθούν όσοι αποκλείστηκαν λόγω γραφειοκρατικών και νομικών ερμηνειών.
  • Να παραταθούν τα μέτρα στήριξης των πληγέντων (απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ, απαγόρευση των πλειστηριασμών).
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού μηχανικών της ΓΔΑΕΦ Καταστροφών και της Πολεοδομίας, ώστε να προωθούνται οι φάκελοι των δικαιούχων και να προχωρά η ανοικοδόμηση χωρίς καθυστερήσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων ώστε να ενισχυθούν οι αποδεκατισμένες υπηρεσίες στον δήμο και την Περιφέρεια.
  • Να εξασφαλιστεί με κρατική χρηματοδότηση ο αντισεισμικός έλεγχος των δημοσίων κτιρίων του Δήμου Τυρνάβου. Να εξασφαλισθεί χρηματοδότηση και επιστημονικά εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να ενισχυθεί αποφασιστικά ο προσεισμικός έλεγχος στα σχολεία του δήμου σε μόνιμη και σταθερή βάση.
  • Πλήρες, ολοκληρωμένο, σύγχρονο σχέδιο αντισεισμικής θωράκισης σε όλο τον δήμο και συνολικά στον Νομό Λάρισας, με κρατική χρηματοδότηση.
  • Γενναία χρηματοδότηση του Δήμου Τυρνάβου από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να μπορεί να πάρει επιπλέον μέτρα στήριξης των πληγέντων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: Από δύο μηχανές παρασύρθηκε η ηλικιωμένη

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα