ΑΘΗΝΑ
01:44
|
02.05.2024
Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 50 τραυματίστηκαν λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που σάρωσαν το Πακιστάν τις τελευταίες 48 ώρες.
Κάτοικοι κωπηλατούν με βάρκα για να διασχίσουν έναν πλημμυρισμένο δρόμο μετά από έντονες βροχοπτώσεις στο Γκουαντάρ στην επαρχία Μπαλουχιστάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 50 τραυματίστηκαν λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που σάρωσαν το Πακιστάν τις τελευταίες 48 ώρες, προκαλώντας κατάρρευση πολλών σπιτιών και κατολισθήσεις που κλείνουν τους δρόμους, ιδιαίτερα στα βορειοδυτικά, αναφέρει το Al Jazeera.

Τουλάχιστον 23 θάνατοι λόγω βροχών αναφέρθηκαν σε διάφορες περιοχές στην επαρχία Khyber Pakhtunkhwa που συνορεύει με το Αφγανιστάν από το βράδυ της Πέμπτης, ανέφερε η επαρχιακή αρχή διαχείρισης καταστροφών σε δήλωση την Κυριακή.

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη νοτιοδυτική επαρχία Μπαλουχιστάν μετά την πλημμύρα της παραλιακής πόλης Γκουαντάρ, αναγκάζοντας τις αρχές να χρησιμοποιήσουν βάρκες για να απομακρύνουν περίπου 10.000 ανθρώπους.

Θύματα και εκτεταμένες ζημιές αναφέρθηκαν επίσης στο Κασμίρ που διοικείται από το Πακιστάν, ανέφερε σε ξεχωριστή δήλωση η Εθνική Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών.

Παρέχονταν βοήθεια έκτακτης ανάγκης σε ανθρώπους στις πληγείσες περιοχές και χρησιμοποιήθηκαν βαριά μηχανήματα για την απομάκρυνση των συντριμμιών που εμποδίζουν τους αυτοκινητόδρομους, πρόσθεσε η υπηρεσία.

Ο αυτοκινητόδρομος Karakoram της χώρας, που συνδέει το Πακιστάν με την Κίνα, εξακολουθεί να είναι αποκλεισμένος σε ορισμένα σημεία λόγω κατολισθήσεων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της βόρειας περιοχής Gilgit Baltistan, Φαϊζουλάχ Φαράκ.

Οι αρχές συνέστησαν στους τουρίστες να μην ταξιδεύουν στο γραφικό βορρά λόγω καιρικών συνθηκών. Την περασμένη εβδομάδα, αρκετοί επισκέπτες έμειναν εγκλωβισμένοι εκεί λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, οι οποίες ήρθαν καθώς το Πακιστάν γνώρισε σφοδρή χιονόπτωση.

Το Πακιστάν είναι μεταξύ των 10 πιο ευάλωτων χωρών στην κλιματική αλλαγή παρά τη σχεδόν μηδενική συμβολή του έθνους της Νότιας Ασίας στις παγκόσμιες εκπομπές άνθρακα, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Φέτος, το Πακιστάν σημειώνει μια ασυνήθιστη καθυστέρηση στις χειμερινές βροχοπτώσεις, ξεκινώντας τον Φεβρουάριο αντί τον Νοέμβριο. Οι μουσώνες και οι χειμερινές βροχές προκαλούν ζημιές στο Πακιστάν κάθε χρόνο.

Το 2022, οι ασυνήθιστες βροχοπτώσεις των μουσώνων που προκλήθηκαν από το κλίμα και οι πλημμύρες κατέστρεψαν τις περισσότερες περιοχές στο φτωχό Πακιστάν, σκοτώνοντας σχεδόν 1.800 ανθρώπους, επηρεάζοντας περίπου 33 εκατομμύρια ανθρώπους και εκτοπίζοντας σχεδόν οκτώ εκατομμύρια.

Οι βροχές και οι πλημμύρες το 2022 προκάλεσαν επίσης ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων στην οικονομία της χώρας και ορισμένες από τις περιοχές που οι άνθρωποι που έχασαν τα σπίτια τους εξακολουθούν να ζουν σε πρόχειρα σπίτια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα