ΑΘΗΝΑ
11:52
|
02.05.2024
Αγώνας δρόμου πραγματοποιείται στη Λάρισα, με αφορμή την πρώτη επέτειο από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη πριν από λίγες μέρες.
Εκατοντάδες δρομείς συμμετέχουν στον αγώνα δρόμου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αγώνας δρόμου πραγματοποιείται στη Λάρισα, στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών, με αφορμή την πρώτη επέτειο από το τραγικό δυστύχημα πριν από λίγες μέρες.

Ο αγώνας ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί, από τον προαύλιο χώρο του πρώην εργοστασίου Ζαχάρεως, και ο τερματισμός έχει προσδιοριστεί στον τόπο του δυστυχήματος, μια απόσταση 30 χιλιομέτρων, αναφέρει το Onlarissa.gr.

Στο τελευταίο χιλιόμετρο της διαδρομής προς το σημείο της σύγκρουσης, όσοι επιθυμούν και δεν έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν θα μπορούν να βαδίσουν την απόσταση.

Στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος θα τελεστεί τρισάγιο στην μνήμη των 57 νεκρών.

Οι διοργανωτές έστειλαν το εξής μήνυμα: «Ο 1ος Δρόμος Μνήμης δεν είναι αγώνας. Δεν υπάρχουν επομένως πρωτιές, δεν υπάρχουν κατηγορίες βραβεύσεων, δεν υπάρχουν μετάλλια, δεν υπάρχει χρονομέτρηση, δεν υπάρχει όριο τερματισμού, δεν υπάρχουν όρια αποκλεισμού, δεν υπάρχουν αψίδες εκκίνησης και τερματισμού, δεν υπάρχει μουσική. Υπάρχει ένας μέσος ρυθμός, ο οποίος ορίζεται από την διοργάνωση στα 7’/χλμ (+ -) προκειμένου το σύνολο των δρομέων να βρεθεί στον τερματισμό με μικρή χρονική απόσταση, σε περίπου 4 ώρες, πράγμα που είναι και το ζητούμενο της προσπάθειας αυτής, να βρεθούμε όλοι μαζί στο χώρο της τραγωδίας. Αντιλαμβανόμαστε, επειδή και εμείς είμαστε δρομείς, ότι «επιβάλλουμε» στο κάθε συμμετέχοντα τον τρόπο με τον οποίο θα τρέξει. Να κρατήσουμε όλοι μας ζωντανή την μνήμη των «ανθρώπων μας» που χάθηκαν, με αυτόν τον τρόπο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έρευνα κατά του IDF για δολοφονίες παιδιών στη Δυτική Όχθη

Φονικές καταιγίδες στη νότια Βραζιλία, 10 επιβεβαιωμένοι νεκροί

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Χρυσοχοΐδη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα