ΑΘΗΝΑ
21:17
|
03.05.2024
Στο φόντο του πολέμου στη Γάζα, τα παπούτσια της Nike επανέρχονται φουντώνοντας ξανά τις αντιδράσεις.
Αθλητικά παπούτσια με τα σύμβολα Ισραήλ και ΗΠΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όσο συνεχίζεται ο πόλεμος στη Γάζα, τόσο χιλιάδες χρήστες Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης επιχειρούν να εκφράσουν την αντίθεσή τους με διάφορους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι το μποϊκοτάρισμα επιχειρήσεων και μεγάλων πολυεθνικών που παρουσιάζουν προϊόντα τα οποία δείχνουν σαφή υποστήριξη στο πλευρό του Ισραήλ, έναντι του δοκιμαζόμενου παλαιστινιακού λαού.

Το τελευταίο διάστημα στην πλατφόρμα Χ επανέρχεται η παλιότερη κίνηση χρηστών σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης κατά της αμερικανικής πολυεθνικής αθλητικών ειδών Nike με αφορμή την παλιότερη απόφασή της να βγάλει παπούτσια με τη σημαία του Ισραήλ ή με εθνικά σύμβολα ΗΠΑ και Ισραήλ σε μία προσπάθεια να το στηρίξει μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου. Ωστόσο, ο πόλεμος εδώ και πέντε μήνες έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο 30.534 Παλαιστινίων και τον τραυματισμό πάνω από 71.920 άλλων, και η παραμικρή αφορμή βάζει φωτιά στις κινήσεις πολιτών που εναντιώνονται στο καθημερινό αιματοκύλισμα των Παλαιστινίων στη Γάζα.

Το κίνημα κατά της Nike δείχνει το τελευταίο διάστημα να ξαναφουντώνει καθώς χιλιάδες χρήστες Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης επαναφέρουν το μήνυμα με το χάσταγκ #BoycottNike ενώ ορισμένοι προσθέτουν την επεξήγηση: child murders (σ.σ. «φονιάδες παιδιών»).

Ξέχασαν την…Adidas

Καιρό πριν τον πόλεμο εταιρίες αθλητικών ειδών είχαν κυκλοφορήσει προϊόντα με τη σημαία και τα σύμβολα του Ισραήλ. Και αυτό δεν το έχει κάνει μόνον η Nike αλλά και η πολυεθνική εταιρία αθλητικών ειδών Adidas, καθώς και αυτή κυκλοφόρησε ζεύγη με τη σημαία του Ισραήλ μοσχοπουλώντας τα με τιμή που ξεκινά από τα 255 δολάρια και φθάνει ως τα 375 δολάρια.

Από την άλλη, κάποιοι θεωρούν πως τα αθλητικά παπούτσια με τη σημαία του Ισραήλ δεν έγιναν από τη Nike ή την Adidas αλλά είναι ειδική παραγγελία πελατών από την εταιρία Stadium Custom Kicks.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα