ΑΘΗΝΑ
01:55
|
02.05.2024
Κυρίως παιδιά σκοτώθηκαν από τις βροχοπτώσεις, που οδήγησαν σε κατάρρευση σπιτιών και κατολισθήσεις.
Φονική κακοκαιρία στο Πακιστάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν λόγω των βροχοπτώσεων στο Πακιστάν μέσα σε 48 ώρες, δήλωσαν οι αρχές την Κυριακή (3/3).

Οι βροχοπτώσεις που σάρωσαν όλο το Πακιστάν οδήγησαν σε κατάρρευση σπιτιών και προκάλεσαν κατολισθήσεις που έκλεισαν τους δρόμους, ιδιαίτερα στη βορειοδυτική επαρχία Χιμπέρ Παχτούνκουα, σύμφωνα με κρατικές υπηρεσίες.

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι, κυρίως παιδιά, φέρεται να έχασαν τη ζωή τους σε περιστατικά που σχετίζονται με τις βροχές στην επαρχία Χιμπέρ Παχτούνκουα που συνορεύει με το Αφγανιστάν από το βράδυ της Πέμπτης(29/2), ανακοίνωσε η περιφερειακή αρχή διαχείρισης καταστροφών.

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη νοτιοδυτική επαρχία Μπαλουτσιστάν μετά τις πλημμύρες που έπληξαν την παραθαλάσσια πόλη Γκουαντάρ, αναγκάζοντας τις αρχές να χρησιμοποιήσουν βάρκες για να απομακρύνουν τους ανθρώπους.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, οι έντονες βροχοπτώσεις στο Γκουαντάρ επί δύο ημέρες άφησαν επίσης εκατοντάδες ανθρώπους άστεγους. Αρκετές δεκάδες κατοικίες και καταστήματα κατέρρευσαν, καθώς τα νερά της πλημμύρας εισήλθαν σε σπίτια, ενώ πολλοί δρόμοι υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Θύματα και ζημιές αναφέρθηκαν επίσης στο ελεγχόμενο από το Πακιστάν Κασμίρ, δήλωσε η Εθνική Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών, προσθέτοντας ότι πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα