ΑΘΗΝΑ
05:09
|
01.05.2024
Εξαπέλυσε μύδρους κατά της πολιτικής «ελίτ» στην Ελλάδα εκτιμώντας πως πρόδωσαν τις παραδόσεις, τον πολιτισμό και τον θρησκευτικό προσανατολισμό του έθνους.
Πατριάρχης Κύριλλος Μόσχας και Πασών των Ρωσιών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονη αποδοκιμασία επιφύλαξε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος, όταν ρωτήθηκε κατά τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας από έναν άνδρα αλγερινής καταγωγής, για τη νομιμοποίηση των γάμων ομοφυλοφίλων στην Ορθόδοξη Ελλάδα.

«Φυσικά, κάθε ορθόδοξος που γνωρίζει ιστορία αντιλαμβάνεται με λύπη τα γεγονότα στην Ελλάδα» παρατήρησε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, υπενθυμίζοντας πως «από τον ελληνικό κόσμο, από το Βυζάντιο, λάβαμε την πίστη μας, και στο έδαφος της Ελλάδας υπάρχει ο Άθως».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του orthodoxianewsagency.gr ο Πατριάρχης Κύριλλος στη συνέχεια ωστόσο εξαπέλυσε μύδρους κατά της πολιτικής «ελίτ» στην Ελλάδα εκτιμώντας πως πρόδωσαν τις παραδόσεις, τον πολιτισμό και τον θρησκευτικό προσανατολισμό που έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση του σύγχρονου ελληνικού έθνους και του ελληνικού πολιτισμού».

«Ήταν απλά μία προδοσία» τόνισε ο Πατριάρχης Κύριλλος εκτιμώντας πως εάν στην εξουσία ήταν άλλα κόμματα (τα οποία σαφώς και δεν προσδιόρισε) «αυτό να μην είχε συμβεί».

Και παρατήρησε:

«Και τώρα μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι η Ελλάδα έχει χάσει την κυριαρχία της. Αν όμως έχει χάσει την κυριαρχία της, εάν οι δυνάμεις υπέρ των οποίων χάνεται αυτή η κυριαρχία δεν είναι υποστηρικτές της θρησκευτικής και πνευματικής επιλογής του ελληνικού λαού, τότε προκύπτει μια εσωτερική σύγκρουση που δεν θα ενισχύσει με κανέναν τρόπο την ελληνική κοινωνία».

Ο ίδιος κατέληξε με τις ακόλουθες φράσεις:

«Παρακολουθούμε με ανησυχία τι συμβαίνει στον ελληνικό κόσμο. Είναι τα αδέρφια μας στην πίστη. Άλλωστε από το Βυζάντιο λάβαμε την πίστη μας. Και παροτρύνω ολόψυχα τους Ορθοδόξους αδελφούς και τις αδελφές μας, οι οποίοι κατανοούν πολύ καλά τι συμβαίνει, να παραμείνουν πιστοί στην πίστη τους, στις πεποιθήσεις τους. Και για να παραμείνεις πιστός, χρειάζεται να είσαι εσωτερικά, πνευματικά δυνατός. Γι’ αυτό τους εύχομαι τέτοια πνευματική δύναμη. Θα είναι πολύ λυπηρό αν η Ελλάδα, ως πολιτιστική κληρονόμος του Βυζαντίου, χάσει την πνευματική της ταυτότητα και την πνευματική της ελευθερία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα