ΑΘΗΝΑ
13:38
|
28.04.2024
Το έργο θα πρέπει να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της Διώρυγας του Σουέζ ώστε να δέχεται περισσότερα και μεγαλύτερα πλοία.
Διώρυγα του Σουέζ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επεκτάσεις της Διώρυγας του Σουέζ για να επεκτείνει και να ολοκληρώσει ένα δεύτερο κανάλι μελετά η κυβέρνηση της Αιγύπτου σύμφωνα με τον επικεφαλής της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ (SCA) Οσάμα Ράμπι.

Όπως ανέφερε ο Οσάμα Ράμπι το έργο θα πρέπει να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της Διώρυγας του Σουέζ ώστε να δέχεται περισσότερα και μεγαλύτερα πλοία.

Προσπάθειες για επέκταση της διώρυγας καταβάλλονται από το 2015. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλεπήβολα έργα που υλοποιήθηκαν υπό τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, που σύμφωνα με τους επικριτές του συνέβαλλε στο να υπάρχει στενότητα συναλλάγματος.

Η διώρυγα αποτελεί βασική πηγή ξένου συναλλάγματος για την υπερχρεωμένη Αίγυπτο, η οποία δαπάνησε περίπου 8,2 δισεκατομμύρια δολάρια για την επέκταση της διώρυγας που άνοιξε το 2015 και περιελάμβανε τη δημιουργία μιας παράλληλης πλωτής οδού μήκους 35 χιλιομέτρων.

‘Εκτοτε, τα έσοδα της διώρυγας αυξήθηκαν σταδιακά, αλλά ήταν λιγότερα από τις επίσημες προβλέψεις, φθάνοντας το ρεκόρ των 9,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο οικονομικό έτος που τελείωσε τον Ιούνιο του 2023, προτού μειωθούν κατά 40% στις αρχές του τρέχοντος έτους λόγω των επιθέσεων των Χούθι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Λιακάδα με λίγες τοπικές νεφώσεις

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Ο καιρός σήμερα: Παροδικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα