ΑΘΗΝΑ
02:22
|
04.05.2024
Την Παρασκευή, 8 Μαρτίου, στις 12.00 το μεσημέρι στην Πλατεία Κλαυθμώνος εκφράζουμε αλληλεγγύη στις γυναίκες της Παλαιστίνης και φωνάζουμε Λευτεριά στην Παλαιστίνη.
Παλαιστίνια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκδηλώσεις με επίκεντρο την Παλαιστίνια γυναίκα και τη λευτεριά της Παλαιστίνης προγραμματίζονται στο κέντρο της Αθήνας την ερχόμενη Παρασκευή, 8 Μαρτίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της παλαιστινιακής παροικίας στην Ελλάδα, φέτος, η Ημέρα της Γυναίκας, 8 Μαρτίου, είναι αφιερωμένη στην Παλαιστίνια γυναίκα.

Σε κάλεσμά τους, οι γυναίκες της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδος μαζί με αλληλέγγυες γυναίκες της Ελλάδας, προσκαλούν τον κόσμο στις 8/3/2024 σε μαζική συγκέντρωση στην Αθήνα στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:00.

Την ημέρα εκείνη προγραμματίζεται πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και πορεία προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου το πλήθος καλείται να ενώσει τις φωνές του και να τραγουδήσουν όλοι μαζί το παλαιστινιακό τραγούδι «Mawtini» («Πατρίδα μου») απαιτώντας άμεση κατάπαυση του πυρός, δίκαιη ειρήνη και λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Την Κυριακή, 3 Μαρτίου 2024, εν όψει της Ημέρας την Γυναίκας, διοργανώθηκε συμβολική δράση κάτω από την Ακρόπολη, μπροστά από το Ηρώδειο, με σύνθημα «Free Palestine» («Λευτεριά στην Παλαιστίνη») με τραγούδι, χορό και πορεία με συνθήματα.

«Σας περιμένουμε στις 8 Μαρτίου για την Ημέρα της Γυναίκας, για την Λευτεριά της Παλαιστίνης!

Διοργάνωση: ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΠΑΡΟΙΚΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΕΣ/ΟΙ»

Το τραγούδι Mawtini (με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους) βασίζεται σε ποίημα του Παλαιστίνιου Ibrahim Tuqan, σύνθεση του Λιβανέζου Mohammed Flayfel, εκτέλεση Edward Said National Conservatory of Music Gaza & Qattan Center for Children.

Χοροί: Χορευτικό συγκρότημα της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδος «Αl Awdah»

Drone: Γιώργος Νίκου.

Κάμερα: Cinevangelos & Νεκτάριος Σουλδάτος

Μοντάζ: Cinevangelos, Παραγωγή: FemArtAct ΚΟΙΝΣΕΠ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα