ΑΘΗΝΑ
14:13
|
02.05.2024
«Πολλές μαρτυρίες από συγχρόνους του Στάλιν μιλούν για πιθανή δηλητηρίαση του ηγέτη των σοβιετικών εθνών από πράκτορες δυτικής επιρροής».
Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ρωσικό Κομμουνιστικό Κόμμα ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για την πιθανή εμπλοκή δυτικών κατασκόπων στον θάνατο του σοβιετικού ηγέτη Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, υπονοώντας ότι θα μπορούσε να είχε «δηλητηριαστεί».

«Το κόμμα προσέφυγε στη Γενική Εισαγγελία της Ρωσικής Ομοσπονδίας και στο FSB ζητώντας να ελέγξουν την πιθανή εμπλοκή δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών στον θάνατο του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν», δήλωσε την Τρίτη ο Σεργκέι Μαλίνκοβιτς, γραμματέας του κόμματος Κομμουνιστές της Ρωσίας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Πολλές μαρτυρίες από συγχρόνους του Στάλιν μιλούν για πιθανή δηλητηρίαση του ηγέτη των σοβιετικών εθνών από πράκτορες δυτικής επιρροής», πρόσθεσε ο Μαλίνκοβιτς.

Το αίτημα υποβλήθηκε στην 71η επέτειο του θανάτου του Στάλιν στις 5 Μαρτίου 1953. Μια αυτοψία διαπίστωσε ότι πέθανε από αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο μετά από μακροχρόνια προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένου ενός προηγούμενου εγκεφαλικού και καρδιακού επεισοδίου το 1945, αλλά οι θεωρίες συνωμοσίας έχουν κυκλοφορήσει εδώ και δεκαετίες σχετικά με ένα ενδεχόμενο βρώμικο παιχνίδι εις βάρος του.

Η φήμη του Στάλιν έχει υποστεί αποκατάσταση τα τελευταία χρόνια της κυβέρνησης του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, του κύριου υπεύθυνου της συντριβής του Τρίτου Ράιχ στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το 2018, η Ρωσία αρνήθηκε να προβάλει μια βρετανική μαύρη κωμωδία, «Ο θάνατος του Στάλιν», για τις τελευταίες ώρες του δικτάτορα, με έναν αξιωματούχο του υπουργείου Πολιτισμού της χώρας να λέει ότι «προσβάλλει τα ιστορικά μας σύμβολα».

Το κόμμα Κομμουνιστές της Ρωσίας (CPCR) εμφανίστηκε το 2012. Ο κύριος αντίπαλος του στα αριστερά του πολιτικού φάσματος της Ρωσίας είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (CPRF), το οποίο θεωρεί τον εαυτό του ως διάδοχο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA- Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της πρότασης εκεχειρίας του Ισραήλ

ΜέΡΑ25: Προκλητική η αποφυλάκιση του ναζιστή Μιχαλολιάκου

Συγκέντρωση στο Γερεβάν με αίτημα την παραίτηση του Νικόλ Πασινιάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα