ΑΘΗΝΑ
21:05
|
02.05.2024
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε επιβεβαιώσει πως διαθέτει εταιρίες στο εξωτερικό, ύστερα από την σχετική αποκάλυψη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν τα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας, τα οποία κάνουν λόγο για ύπαρξη εταιρείας που διαθέτει ο Στέφανος Κασσελάκης στις ΗΠΑ, μέσω της οποίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δάνεισε την Left Media AE, με 230.000 ευρώ.

Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας μπαίνει το ζήτημα της ύπαρξης της εταιρίας με την επωνυμία Osios LLC, από την οποία φέρεται να προήλθαν τα χρήματα για το δάνειο προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στα κομματικά ΜΜΕ το Δώρο Χριστουγέννων.

Μετά την αποκάλυψη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε πως διαθέτει εταιρίες στο εξωτερικό, απαντώντας όμως πως, εάν πράγματι έρχεται σε αντίθεση με τον νόμο, θα της πουλήσει. «Μόνο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ δε θα “πουλήσω” ποτέ, με όποιο προσωπικό οικονομικό κόστος», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος, έδωσε την εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αντικείμενο ενδεχόμενες παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες, που απαγορεύει σε αρχηγούς κομμάτων να διαθέτουν εταιρεία στο εξωτερικό.

Την προκαταρκτική εξέταση θα διενεργήσει εισαγγελέας, Δημήτρης Νομικός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Ιρανικές αντιδράσεις για ρεπορτάζ του BBC με αφορμή τον φόνο έφηβης διαδηλώτριας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα