ΑΘΗΝΑ
08:07
|
04.05.2024
Μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2024 ο Μπέζος να καταγράφει κέρδη ύψους 23 δισ. δολαρίων, ενώ ο Ίλον Μασκ εμφανίζει απώλειες 31 δισ.
Στην τρίτη θέση ο Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρος της εταιρείας πολυτελών ειδών LVMH
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζεφ Μπέζος είναι και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου παίρνοντας τα σκήπτρα από τον Ίλον Μασκ.

Σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, η καθαρή περιουσία του ιδρυτή της Amazon ανέρχεται επί του παρόντος στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας τα 198 δισεκατομμύρια δολάρια του επικεφαλής της Tesla. Μέσα, δε, στο πρώτο δίμηνο του 2024 ο Μπέζος φέρεται να καταγράφει κέρδη ύψους 23 δισ. δολαρίων, την ίδια ώρα που ο Ίλον Μασκ εμφανίζει απώλειες περίπου 31 δισ.

Τα κέρδη και οι ζημιές των δύο δισεκατομμυριούχων παρακολουθούν στενά τις κινήσεις της Amazon και της Tesla στο χρηματιστήριο, καθώς οι ιδρυτές τους παραμένουν και από τους μεγαλύτερους μετόχους τους.

Η τιμή της μετοχής της Amazon έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 18% φέτος, ενώ η τιμή της Tesla έχει υποχωρήσει κατά 24%.

Παρά το γεγονός ότι πούλησε μετοχές της Amazon αξίας 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Μπέζος παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος στον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου με μερίδιο 9,56%, ενώ ο Μασκ έχει μετοχικό μερίδιο στην Tesla περίπου 20%.

Ο Μασκ, ο οποίος διαχειρίζεται επίσης τις X και SpaceX, ανέβηκε στην κορυφή της λίστας των πλουσίων τον Μάιο μετά την ανατροπή του Γάλλου Μπερνάρ Ζόε Ετιέν Αρνό, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας πολυτελών ειδών LVMH, ο οποίος τώρα βρίσκεται στην τρίτη θέση των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο με περιουσία 197 δισ. δολάρια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Ο τρελός του χωριού»: Η σκοτεινή όψη της ελληνικής υπαίθρου μέσα σε μια φωτογραφία

Ο καιρός σήμερα: Ανάσταση με βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα