ΑΘΗΝΑ
08:23
|
01.05.2024
Και οι τέσσερις ήταν μέλη μίας οικογένειας στο χωριό Χούλα του Νοτίου Λιβάνου.
Ισραηλινή επίθεση στο Νότιο Λίβανο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία τετραμελή οικογένεια ξεκληρίστηκε απόψε στο χωριό Χούλα του νοτίου Λιβάνου από επίθεση του ισραηλινού στρατού σε κτίριο που υποτίθεται πως χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα The Times of Israel, από τα ισραηλινά πυρά που χτύπησαν σπίτι στο χωριό Χούλα σκοτώθηκαν τέσσερα μέλη μίας οικογένειας μεταξύ των οποίων η μητέρα της οικογένειας και ο 25χρονος γιος της.

Πέρα από την επίθεση στο συγκεκριμένο χωριό, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως χτύπησε και άλλες περιοχές του Νοτίου Λιβάνου όπως το Τζάμπαλ αλ Μπάταμ και οι περιοχές Ματμούρα, Μαζντάλ Ζουν και Κάφρα.

Νωρίτερα η Χεζμπολάχ είχε χτυπήσει με ρουκέτες το Κιριάτ Σμονά στο Βόρειο Ισραήλ «σε απάντηση για τις ισραηλινές επιθέσεις σε χωριά του νοτίου Λιβάνου, ειδικά στο Μπιντ Τζμπέιλ».

Μερικές ώρες πριν το φονικό χτύπημα του ισραηλινού στρατού κατά αμάχων στο Νότιο Λίβανο, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, συναντώντας στο Τελ Αβίβ σήμερα τον Αμερικανό απεσταλμένο Έιμος Χοκστάιν που είχε μεταβεί την Δευτέρα στη Βηρυτό, απείλησε με κλιμάκωση των επιθέσεων κατά της Χεζμπολάχ στο Νότιο Λίβανο, αν αποτύχει η διπλωματία.

Ο Έιμος Χοκστάιν με τον Γιοάβ Γκάλαντ σήμερα

Οι εχθροπραξίες ισραηλινού στρατού και Χεζμπολάχ έχουν ξεκινήσει από τις 8 Οκτωβρίου 2023 και έχουν προκαλέσει ως σήμερα το θάνατο τουλάχιστον 300 Λιβανέζων (εκ των οποίων οι 53 είναι πολίτες και οι περισσότεροι μαχητές της Χεζμπολάχ) και τον θάνατο 10 Ισραηλινών στρατιωτικών και επτά αμάχων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα