ΑΘΗΝΑ
11:29
|
03.05.2024
Η εισαγγελέας ζήτησε να διερευνηθούν οι συνθήκες σύλληψης και κράτησης των εμπλεκόμενων προσώπων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αθώα κρίθηκαν και τα πέντε μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τα οποία να παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενα για το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή, διότι καλούσαν σε συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου το 2020.

Συγκεκριμένα, τα άτομα αυτά συνελήφθησαν στις 14 Νοεμβρίου του 2020, επειδή μοίραζαν έντυπο υλικό στο Καπάνι της Θεσσαλονίκης, με το οποίο καλούσαν διερχόμενους πολίτες να συμμετάσχουν στην πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η οποία είχε απαγορευθεί, στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την μείωση της διασποράς του κορονοϊού.

Το κατηγορητήριο τούς καταλόγιζε ότι με τον τρόπο αυτό καλούσαν τον κόσμο να διαπράξουν αξιόποινη πράξη, αγνοώντας την απόφαση απαγόρευσης της πορείας.

Με απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως της Έδρας, οι δικαστές τους έκριναν αθώους. Η ίδια εισαγγελέας στην αγόρευσή της ζήτησε να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να διερευνηθούν οι συνθήκες σύλληψης και κράτησης των εμπλεκόμενων προσώπων.

 Μεταξύ των τριών ανδρών και των δύο γυναικών ήταν ένας δικηγόρος, δύο εργαζόμενοι και δύο φοιτητές. Στις απολογίες τους ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι επρόκειτο για «αγωνιστικό κάλεσμα κατά της κυβερνητικής πολιτικής» και όχι κατά των υγειονομικών μέτρων που ίσχυαν εκείνη την περίοδο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα