ΑΘΗΝΑ
08:31
|
28.04.2024
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στα δικαστήρια, όπου δικάζονται πέντε μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Κατηγορούνται για , όπου αναμένεται να καθίσουν στο εδώλιο, με την κατηγορία της «διέγερσης σε ανυπακοή»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11 το πρωί στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, όπου αναμένεται να καθίσουν στο εδώλιο, με την κατηγορία της «διέγερσης σε ανυπακοή», πέντε μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που δικάζονται στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, επειδή μοίραζαν προκηρύξεις καλώντας στην πορεία του Πολυτεχνείου, εν μέσω καραντίνας, τον Νοέμβριο του 2020.

Όπως σημειώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

«Ήταν η εποχή που η άθλια κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ενίσχυσε καθόλου το Δημόσιο Σύστημα Υγείας όπως απαιτούσαν οι υγειονομικοί και όλος ο λαός και το μόνο που έκανε ήταν εισαγγελικές διώξεις και αστυνομικές προκλήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, απαγόρευσε μετά και την πορεία του Πολυτεχνείου 2020, η οποία όμως στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε από εκατοντάδες διαδηλωτές και διαδηλώτριες που βγήκαν στους δρόμους με μάσκες και αποστάσεις σπάζοντας την κυβερνητική και αστυνομική τρομοκρατία στην πράξη.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι περήφανη που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στη κυβέρνηση εκείνη τη δύσκολη περίοδο, παρά τις διώξεις και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε εκατοντάδες συντρόφους και συντρόφισσες ανά την Ελλάδα. Ο αγώνας για την ενίσχυση του ΕΣΥ συνεχίζεται και σήμερα, ενάντια στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της κυβέρνησης και στα απογευματινά ιατρεία, για δημόσια, δωρεάν υγεία για όλο το λαό χωρίς διακρίσεις. Εξίσου συνεχίζεται και ο αγώνας ενάντια στην καταστολή και τον αυταρχισμό, ιδίως μετά την ψήφιση των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που ανοίγουν τις πόρτες των φυλακών για τους φτωχούς και τους αγωνιστές.»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των αγώνων για τους εκτελεσθέντες της Καισαριανής

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα