ΑΘΗΝΑ
22:26
|
05.05.2024
Μέτρα για ανάσχεση της εγκληματικότητας στο μετρό της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε απόψε η κυβερνήτης Κάθι Χόκουλ.
Μετρό Νέας Υόρκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ ανακοίνωσε απόψε πως σύντομα θα αναπτυχθούν στους σταθμούς το μετρό της πόλης της Νέας Υόρκης 1.000 μέλη της Εθνοφρουράς για τη μείωση της εγκληματικότητας που είναι σε έξαρση, μετά τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον επιβατών και οδηγού του μετρό.

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης τόνισε πως ο αριθμός των σοβαρών εγκλημάτων στο δίκτυο μεταφορών εκτοξεύτηκε κατά 50% τον Ιανουάριο του 2024, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα το 2023. Υποσχέθηκε ακόμη την τοποθέτηση επιπλέον καμερών κλειστού κυκλώματος και ανακοίνωσε το σχέδιο να απαγορεύεται ευκολότερα η πρόσβαση στο μετρό στα άτομα που έχουν καταδικασθεί επειδή επιτέθηκαν εναντίον εργαζόμενου του συστήματος μεταφορών.

«Αυτές οι αποτρόπαιες και αναίσχυντες επιθέσεις εναντίον του δικτύου μας του μετρό δεν θα γίνουν ανεχτές» τόνισε.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ερικ Ανταμς, ο οποίος έχει διατελέσει αρχηγός της αστυνομίας και εξελέγη το 2021 με την υπόσχεση να επαναφέρει την ασφάλεια στην πόλη μετά την πανδημία της Covid-19, ανακοίνωσε επίσης την ενίσχυση των ελέγχων στα μέσα συγκοινωνίας.

Εκατοντάδες περιστατικά βίας από την…1η Ιανουαρίου

Τα περιστατικά βίας κυρίως κατά επιβατών του μετρό της Νέας Υόρκης είναι εκατοντάδες από την αρχή του έτους.

Στις 3 Μαρτίου ένα 17χρονο κορίτσι δέχθηκε μπουνιές από κάποιους στην 168η λεωφόρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα. Την ίδια μέρα ένας 64χρονος δέχθηκε κλωτσιά στην πλάτη από έναν άγνωστο ενώ κατέβαινε τη σκάλα στο μετρό του σταθμού Πεν της Ν.Υόρκης με αποτέλεσμα να υποστεί κατάγματα στο γόνατο και στην πλάτη.

Την 1η Μαρτίου ένας 27χρονος δέχθηκε μαχαιριά στο χέρι από έναν άγνωστο με κοπίδι ο οποίος τον πλησίασε και του φώναξε κάτι κατά της κοινότητας των LGBTQ. Στις 29 Φλεβάρη έκαναν 30 ράμματα σε έναν οδηγό του μετρό  που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από άγνωστο που χώθηκε από το παράθυρο σε στάση του μετρό στο Μπρούκλιν.

Στις 15 Φεβρουαρίου ένας 16χρονος τουρίστας από τη Βραζιλία δέχθηκε μαχαιριά στο λαιμό στο σταθμό Κουίνς της Ν.Υόρκης γύρω στις 22.30 το βράδυ, τη δεύτερη μέρα της επίσκεψής του στην πόλη. Στις 20 Φεβρουαρίου ένα άτομο σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς στο μετρό στο Μπρονξ από μέλη συμμορίας που τσακώνονταν.

Στις 14 Ιανουαρίου ένας 45χρονος πυροβολήθηκε θανάσιμα ενώ βρισκόταν μέσα στο βαγόνι του μετρό στο σταθμό του Μπρούκλιν.

Γενικότερα από την 1η Ιανουαρίου 2024 ως σήμερα έχουν καταγραφεί από τις αστυνομικές αρχές της Νέας Υόρκης 388 περιστατικά βίας. Πέρσι είχαν καταγραφεί 343 όλη τη χρονιά…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα