ΑΘΗΝΑ
11:18
|
04.05.2024
Ο Γερμανός έχει υποβληθεί σε διάφορες εξετάσεις για να δουν πώς έχει αντιδράσει το ανοσοποιητικό του.
Γερμανός εμβολιάστηκε 217 φορές
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας 62χρονος άνδρας από τη Γερμανία, παρά τις ιατρικές συμβουλές, έχει εμβολιαστεί 217 φορές κατά του κορονοϊού, αναφέρουν οι γιατροί. Η περίεργη περίπτωση καταγράφεται στο περιοδικό The Lancet Infectious Diseases.

Ο άνδρας δεν φαίνεται να έχει υποστεί καμία ασθένεια, λένε ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Erlangen-Nuremberg.

«Μάθαμε για την περίπτωσή του μέσω των εφημερίδων», δήλωσε ο δρ. Κίλιαν Σόμπερ, από το τμήμα μικροβιολογίας του πανεπιστημίου. «Στη συνέχεια επικοινωνήσαμε μαζί του και τον προσκαλέσαμε να υποβληθεί σε διάφορες εξετάσεις στο Erlangen. Ενδιαφερόταν πολύ να το κάνει».

Ο άνδρας έδωσε δείγματα φρέσκου αίματος και σάλιου.

Οι ερευνητές εξέτασαν, επίσης, ορισμένα κατεψυγμένα δείγματα αίματος του που είχαν αποθηκευτεί τα τελευταία χρόνια. Ο δρ. Σόμπερ τόνισε: «Μπορέσαμε να πάρουμε δείγματα αίματος, όταν ο άνδρας έλαβε έναν περαιτέρω εμβολιασμό κατά τη διάρκεια της μελέτης με δική του επιμονή. Μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα δείγματα, για να προσδιορίσουμε ακριβώς πώς αντιδρά το ανοσοποιητικό σύστημα στον εμβολιασμό».

Αποδεικτικά στοιχεία για 130 από τους συνολικούς εμβολιασμούς συνέλεξε ο εισαγγελέας της πόλης του Μαγδεμβούργου, ο οποίος άνοιξε έρευνα με τον ισχυρισμό για απάτη, αλλά δεν απαγγέλθηκαν ποινικές διώξεις. Τα εμβόλια κατά του κορονοϊού δεν μπορούν να προκαλέσουν μόλυνση, αλλά μπορούν να διδάξουν στον οργανισμό πώς να καταπολεμήσει την ασθένεια.

Ο δρ. Σόμπερ ανησύχησε, ότι η υπερδιέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος με επαναλαμβανόμενες δόσεις μπορεί να είχε κουράσει ορισμένα κύτταρα. Όμως οι ερευνητές δεν βρήκαν τέτοια στοιχεία στον 62χρονο.

«Ευνοούμενη προσέγγιση»

Οι ερευνητές είπαν: «Είναι σημαντικό να τονιστεί, ότι δεν υποστηρίζουμε τον υπερεμβολιασμό ως στρατηγική για την ενίσχυση της προσαρμοστικής ανοσίας».

«Η τρέχουσα έρευνα δείχνει ότι ο εμβολιασμός τριών δόσεων, σε συνδυασμό με τακτικά συμπληρωματικά εμβόλια για ευάλωτες ομάδες, παραμένει η προτιμώμενη προσέγγιση», αναφέρουν στον ιστότοπο του πανεπιστημίου .

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι απαιτούνται περισσότερα εμβόλια».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κρήτη: Πρόστιμα και συλλήψεις κατά τη διάρκεια ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ

Γερμανία: Εντοπίστηκε τάφος μισθοφόρου που πολέμησε στην Ουκρανία

Σάμος: Δολοφονία 70χρονου από την κόρη του

Βόλος: Φωτιά το πρωί σε δασική έκταση στο Πήλιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα