ΑΘΗΝΑ
16:54
|
02.05.2024
Οι ευρωεκλογές και η εκ νέου υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο τραπέζι των εργασιών.
Θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο, τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Γερουσίας της Ρουμανία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Βουκουρέστι θα βρίσκεται σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να παρακολουθήσει τις εργασίες του διήμερου συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος το οποίο αναμένεται να επικυρώσει την στήριξη του στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για μια δεύτερη θητεία στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να επεξεργαστεί την διακήρυξη του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Στο τραπέζι των επικεφαλής των δεξιών και κεντροδεξιών κομμάτων της Ε.Ε. στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας θα βρεθούν και τα κύρια θέματα που απασχολούν την Ευρώπη, όπως η κατάσταση στην Ουκρανία, η ευρωπαϊκή άμυνα, το αυξημένο κόστος ζωής, η δράση λαϊκίστικων δυνάμεων και ο εξτρεμισμός.

Η αποστολή υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που μεταβαίνει στο Βουκουρέστι θα αποτελείται από τον βουλευτή Σερρών και Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσο Χατζηβασιλείου, ο οποίος θα έχει χρέη συντονιστή, την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, τον υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου, τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνο Κυρανάκη, τη Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα, τον Γενικό Διευθυντή του κόμματος Γιάννη Σμυρλή κ.ά.

Κατά την παραμονή του στο Βουκουρέστι ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο, τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Γερουσίας της Ρουμανίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουλάχιστον 51 οι νεκροί της σφαγής στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

Κρυφή συνάντηση Μακρόν-Σολτς εν όψει της επίσκεψης του Σι Τζινπίνγκ

Πασχαλινή περιοδεία Δένδια στα Δωδεκάνησα με στάσεις σε Ψέριμο, Λειψούς και Πάτμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα