ΑΘΗΝΑ
11:30
|
30.04.2024
Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου με τη συνδρομή του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.
Ημιμαραθώνιος Αθήνας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αφιερωμένος στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη θα είναι ο 12ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας που πραγματοποιείται την ερχόμενη Κυριακή, 10 Μαρτίου 2024. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας,  επισημαίνοντας πως η αθλητική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ θα γίνει  με τη συμμετοχή 21.000 δρομέων από την Ελλάδα και άλλες χώρες του κόσμου τονίζοντας πως πρόκειται για μία «μοναδική εμπειρία κάτω από το αττικό φως, στη σκιά του Παρθενώνα».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας με την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και τον γενικό διευθυντή της Ομοσπονδίας, Σωτήρη Κυρανάκο σε παλιότερη συνάντησή τους.

Και πρόσθεσε στη συνέχεια:

 «Η συμμετοχή σε έναν δρόμο αντοχής, μας θυμίζει ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο, ότι η αξία βρίσκεται στην προσπάθεια για το ανέφικτο. Έχει ιδιαίτερη αξία, όμως, να γνωρίζουμε ότι δεν μετρά μόνο η νίκη και η επικράτηση επί του αντιπάλου. Νικητές είναι, ακόμη κι αυτοί που δεν θα μπορέσουν να τερματίσουν, αλλά προσπάθησαν και ξεπέρασαν τα όριά τους».

Παίρνοντας το λόγο η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, παρέδωσε το νέο μετάλλιο του Ημιμαραθωνίου στον Δήμαρχο Αθηναίων κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην συμβολή περίπου 1.200 εθελοντών και σε αυτή την διοργάνωση.

«Η Ομοσπονδία θέλει να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο Αθηναίων. Ζητήσαμε τη βοήθεια του και την προσέφερε απλόχερα. Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να αφιερώσουμε μια ολόκληρη εβδομάδα εκδηλώσεων με αποκορύφωμα τη διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου. Ευχαριστώ όλους όσοι εμπλέκονται, όπως επίσης και τους περίπου 1.200 εθελοντές που δίνουν τη διαφορετική νότα σε αυτόν τον αγώνα».

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν οι αθλητές, Παναγιώτης Καραΐσκος (που έχει κεδρίσει πέντε φορές στον Ημιμαραθώνιο) και η Αναστασία Μαρινάκου, που είναι βασικό μέλος της Εθνικής Ομάδας.

Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 με τη συνδρομή του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) καλύπτοντας τρεις διαδρομές:

  • 1.Τη διαδρομή των 21χιλιομέτρων.
  • 2. Τη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων.
  • 3.Τη δωρεάν διαδρομή για όλα τα μέλη της οικογένειας (γνωστή σαν «Family Run», που γίνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με μεγάλη επιτυχία.

Ενόψει της διοργάνωσης του Ημιμαραθωνίου Αθήνας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ Α.Ε.) αποφάσισε την προσωρινή τροποποίηση των διαδρομών δεκάδων λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ, για την Κυριακή 10/03/2024 από 06:00 έως 15:00 σταδιακά και ανάλογα με τα μέτρα και τις υποδείξεις της Τροχαίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μάτι: Έφεση ζητά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Στόχος των Χούθι το ελληνόκτητο φορτηγό Cyclades

Αφγανιστάν: Έξι νεκροί από επίθεση σε τέμενος

Επιστροφή πινακίδων ενόψει Πάσχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα