ΑΘΗΝΑ
16:48
|
02.05.2024
Το «ξεκάθαρο» μήνυμα του Μητσοτάκη στο Κρεμλίνο μετά την έκρηξη στην Οδησσο.
Δηλώσεις Μητσοτάκη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια ημέρα μετά την επίθεση στην Οδησσό κοντά στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ομάδα του αλλά και τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο πρωθυπουργός μίλησε στο Βουκουρέστι στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Αναφερόμενος στην επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο στην Οδησσό ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα στη Ρωσία, ότι δεν φοβίζει κανέναν και πως θα συνεχιστεί η στήριξη στην Ουκρανία για όσο χρειαστεί.

Όπως επεσήμανε σχετικά: «Κανένας δεν θα μας εκφοβίσει, θα παίξουμε τον ρόλο μας», τόνισε. Και συνέχισε: «Νομίζω ότι όλοι έχουμε ένα μήνυμα για το Κρεμλίνο: δεν θα φοβηθούμε, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία και τους γενναίους πολίτες της για όσο χρειαστεί. Παραμένουμε ενωμένοι σε αυτό το ζήτημα».

Πατήστε μέσα για να δείτε το βίντεο

«Δείξαμε τη στήριξη μας στην Ουκρανία με αναπάντεχο για ορισμένους εχθρούς μας τρόπο. Και ποτέ η Ευρώπη δεν έχει δείξει τέτοια απάντηση, με κυρώσεις στη Ρωσία, με την υποστήριξη της Ουκρανίας στρατιωτικά και οικονομικά: καμία παραβίαση του διεθνούς δικαίου και προσπάθεια αλλαγής συνόρων δια της βίας δεν θα γίνουν αποδεκτές από την πολιτική μας οικογένεια», τόνισε.

Αναφερόμενος στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η νέα Κομισιόν και το νέο Ευρωκοινοβούλιο, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Το ΕΛΚ είναι το κόμμα που μπορεί να ενισχύσει την οικονομία και να ενδυναμώσει την ανταγωνιστικότητα», είπε. «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τίποτα δεν θα γίνει στην Ευρώπη χωρίς την ενεργό συμμετοχή του ΕΛΚ. Γι’ αυτό είναι σημαντικό το κόμμα μας να είναι η κυρίαρχη δύναμη στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

Κρυφή συνάντηση Μακρόν-Σολτς εν όψει της επίσκεψης του Σι Τζινπίνγκ

Πασχαλινή περιοδεία Δένδια στα Δωδεκάνησα με στάσεις σε Ψέριμο, Λειψούς και Πάτμο

Πολιτικές αντιδράσεις για την «προκλητική» αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα