ΑΘΗΝΑ
23:36
|
02.05.2024
Παρόλο που αυξήθηκε το ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν «καθόλου ικανοποιημένοι με την κυβέρνηση», η Ν.Δ. παραμένει πρώτη στην πρόθεση ψήφου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πως υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών υποστηρίζουν σχεδόν 8 στους δέκα πολίτες, βάσει της νέας δημοσκόπησης της ALCO, τα στοιχεία της οποίας δημοσιοποιήθηκαν στο αποψινό κεντρικό δελτίο του ALPHA.

Σύμφωνα με το 77% των ερωτηθέντων, γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης για το δυστύχημα, ενώ το ίδιο ποσοστό απάντησε «Όχι» στο ερώτημα «πιστεύετε ότι μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, έχουν γίνει όσα πρέπει ώστε να μην επαναληφθεί;».

Εξίσου ενδεικτική ήταν και η απάντηση των πολιτών στο ερώτημα «εμπιστεύεστε πολύ, αρκετά, λίγο ή καθόλου τη δικαιοσύνη σε σχέση με την απόδοση ποινικών ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη», με το 38% να απαντά καθόλου, το 29% λίγο, έναντι 22% αρκετά και 5% πολύ. Ποσοστό 6% είπε δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Ενισχυμένος ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριο

Στο ερώτημα «θεωρείτε ότι από το συνέδριο του ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε ενισχυμένος ή αποδυναμωμένος;» το 36% όσων δηλώνουν ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου απάντησε  «ενισχυμένος», το 37% «το ίδιο» και το 23% «αποδυναμωμένος»

Ανάμεσα σε όσους δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ το 57% απάντησε «ενισχυμένος», το 21% «το ίδιο» και το υπόλοιπο 21% «αποδυναμωμένος». 

Παρόλο που αυξήθηκε στο 46% το ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν «καθόλου ικανοποιημένοι με την κυβέρνηση», η  Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτη στην πρόθεση ψήφου, ενώ μόνο το 23% δήλωσε «πολύ/αρκετά» ικανοποιημένο.

Ενδιαφέρον έχει και το πώς απάντησαν στην ερώτηση για το κατά πόσον θα επηρεαστεί η ψήφος τους στις Ευρωεκλογές από τα θέματα: μη κρατικά πανεπιστήμια, αγροτικές κινητοποιήσεις και γάμος ομόφυλων ζευγαριών.

Το νομοσχέδιο για τα «μη κρατικά πανεπιστήμια» συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ως κριτήριο ψήφου για της ευρωεκλογές, με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών να συγκεντρώνει το μικρότερο.

Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. είναι σταθερά πρώτη με ποσοστό 27,3%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 10,5%.

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 8,9% και η Ελληνική Λύση με 6,4%. Η Νίκη ακολουθεί στην 6η θέση με 3,6%, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα εμφανίζονται εκτός Βουλής.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα