ΑΘΗΝΑ
12:26
|
04.05.2024
Αυξημένη πίεση της Δύσης μέσω ελεγχόμενων δομών, ειδικά σε σχέση με τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές βλέπουν οι αρμόδιες ρωσικές αρχές.
Τρεις αμερικανικές ΜΚΟ κηρύχθηκαν ανεπιθύμητες στη Ρωσία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρέσβης των ΗΠΑ στη Μόσχα, Λιν Τρέισι, κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε σχέση με τον χαρακτηρισμό αμερικανικών μη κερδοσκοπικών οργανώσεων ως ανεπιθύμητων στη Ρωσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, η Αμερικανίδα πρέσβης ενημερώθηκε ότι οι ΜΚΟ American Councils for International Education, Cultural Vistas και Institute of International Education «έχουν επιδοθεί σε αντιρωσικά προγράμματα και ενέργειες που στοχεύουν στη στρατολόγηση “πρακτόρων επιρροής” υπό το πρόσχημα των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ανταλλαγών» και της επιδόθηκε επίσημο σημείωμα που ζητά να σταματήσει οποιαδήποτε βοήθεια στις δραστηριότητες αυτών των ΜΚΟ.

«Τονίζεται ιδιαίτερα ότι οι προσπάθειες ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένων ανατρεπτικών ενεργειών και διάδοσης παραπληροφόρησης στο πλαίσιο των επερχόμενων εκλογών και της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, θα κατασταλεί σκληρά και αποφασιστικά, μέχρι και την απέλαση ως persona non grata υπαλλήλων της πρεσβείας που εμπλέκονται σε τέτοιες ενέργειες», προστίθεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το 2021, η Γενική Εισαγγελία της Μόσχας χαρακτήρισε 18 ξένους οργανισμούς ως ανεπιθύμητους, αριθμός που ανέβηκα στους 23 το 2022 και εκτινάχθηκε στους 58 το 2023.

Σύμφωνα με την Τατιάνα Λαζάρεβα, ανώτερη εισαγγελέα του τμήματος παρακολούθησης της εφαρμογής των νόμων για την ομοσπονδιακή ασφάλεια, τις διεθνικές σχέσεις, την καταπολέμηση του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα, «τέτοια στοιχεία δείχνουν αυξημένη πίεση της Δύσης στη Ρωσία μέσω ελεγχόμενων δομών, ειδικά σε σχέση με τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση σε αμερικανική βάση στην ανατολική Συρία νωρίς τα ξημερώματα

Ανατόλι Αντόνοφ: Αβάσιμες οι κατηγορίες των ΗΠΑ περί κυβερνοεπιθέσεων

Απάντησε ο Γεωργιανός πρωθυπουργός στις κατηγορίες του Σαρλ Μισέλ της Ε.Ε.

Γιατί η πτώση του Τσάσοφ Γιαρ είναι καμπή στο Ρωσοουκρανικό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα