ΑΘΗΝΑ
20:55
|
03.05.2024
Βρετανίδα αριστοκράτισσα εγκαταλείπει τα πλούτη ζώντας στους δρόμους με τον σύντροφό της. Γεννά βρέφος που πεθαίνει λίγες μέρες μετά και δικάζεται για το θάνατό του.
Η αριστοκράτισσα Κονστάνς Μάρτεν που προτίμησε να ζει στους δρόμους
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ιστορία της 36χρονης Βρετανίδας αριστοκράτισσας Κονστάνς Μάρτεν που δικάζεται αυτές τις μέρες στην Αγγλία για το θάνατο της κόρης της Βικτώρια όταν ήταν βρέφος λίγων ημερών τον Ιανουάριο του 2023 θα μπορούσε να ήταν ευφάνταστο σενάριο σίριαλ ή ταινίας. Ωστόσο είναι πέρα για πέρα αληθινή και καταλαμβάνει πρώτες θέσεις στις σελίδες του βρετανικού Τύπου.

Η Βρετανίδα Κόνστανς Μάρτεν, γόνος αριστοκρατικής οικογένειας που έσπασε τους δεσμούς με το σόι της πριν περίπου δύο χρόνια για λόγους που δεν έχουν γίνει γνωστοί.

Σε ένα μαγαζί ινδικών θυμιαμάτων γνώρισε τον σημερινό της 49χρονο σύντροφο Μαρκ Γκόρντον και απέκτησαν 4 παιδιά που τους τα πήρε όλα η πρόνοια γιατί κρίθηκαν ανίκανοι να τα μεγαλώσουν σωστά. Όταν η Κονστάνς Μάρτεν γέννησε τη μικρή Βικτώρια στις 3 Ιανουαρίου 2023 μέσα σε ένα εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο κοντά στο Μπράιτον ήταν την περίοδο που έμενε με τον σύντροφό της στους δρόμους για πάνω από 50 μέρες.

Το ζευγάρι της φυγής και του περιθωρίου

Στο αυτοκίνητο αυτό που βρέθηκε αργότερα καμένο οι αρχές βγήκαν τον πλακούντα του βρέφους και άρχισαν τις έρευνες για την εξακρίβωση της αιτίας θανάτου του ένα μήνα αφότου πέθανε στις 9 Ιανουαρίου 2023, πιθανώς από το κρύο, βρέθηκε την 1η Μαρτίου 2023 σε μία πλαστική τσάντα του σουπερ μάρκετ Lidl  που είχαν αφήσει στο εσωτερικό μιας εγκαταλελειμμένης αποθήκης.

Μέσα σε αυτή τη σακούλα, σε σκουπιδότοπο, άφησαν το πτώμα του βρέφους

Το ζεύγος είχε συλληφθεί στις 27 Φεβρουαρίου 2023 και σήμερα κατηγορείται ότι σκότωσαν το μωρό τους από αμέλεια ενώ διέφευγαν των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας.

Η κατηγορούμενη, ηλικίας 36 ετών, κληρονόμος μιας οικογένειας που ιστορικά είναι προσκείμενη στη βασιλική οικογένεια, κατέθεσε, προς έκπληξη όλων, ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου στο Ολντ Μπέιλι του Λονδίνου, υποστηρίζοντας πως δεν έθεσε ποτέ σε κίνδυνο το μωρό της, ηλικίας λίγων ημερών.

Η Κονστάνς Μάρτεν σήμερα στο δικαστήριο

«Ο Μαρκ κι εγώ αγαπάμε τα παιδιά μας περισσότερο απ’ όλους σε ολόκληρο τον κόσμο», κατέθεσε η Κόνστανς Μάρτεν, διαβεβαιώνοντας πως το βρέφος δεν υπήρξε θύμα κακοποίησης ούτε εκτέθηκε στο κρύο, κατά τη διάρκεια της διαφυγής τους και των νυκτών που πέρασε σε μια σκηνή εν μέσω του χειμώνα.

«Νιώθω ένοχη, καθώς βρισκόταν στα χέρια μου» ανέφερε εντούτοις η γυναίκα, υποστηρίζοντας πως αποκοιμήθηκε προτού βρει τη Βικτόρια νεκρή όταν ξύπνησε, γεγονός που της προκάλεσε «σοκ και έναν τεράστιο πόνο».

Στις αρχές του 2023, η φυγή της Κόνστανς Μάρτεν και του Μαρκ Γκόρντον, πρωταγωνίστησε στα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου.

Η έπαυλη στο Ντόρσετ όπου μεγάλωσε η Κονστάνς Μάρτεν

Το ζευγάρι, που ζούσε στο περιθώριο της κοινωνίας συνελήφθη στις 27 Φεβρουαρίου του 2023 στο Μπράιτον (νότια Αγγλία), έπειτα από μήνες φρενήρους διαφυγής, καθώς κοιμόντουσαν σε ξενοδοχεία, κατόπιν σε μία σκηνή, ενώ ξόδευαν εκατοντάδες λίρες για να μετακινούνται με ταξί σε ολόκληρη τη χώρα.

Το βρέφος είχε καταγραφεί από κάμερα καφετέριας στις 7 Ιανουαρίου 2023

Σχετικά με τη διαφυγή της, η Κόνστανς Μάρτεν, η οποία παραδέχθηκε πως επιθυμούσε μια «φυσιολογική ζωή», δυσκολεύτηκε να θυμηθεί λεπτομέρειες.

«Είναι δύσκολο να θυμηθώ, διότι μετακινούμασταν τόσο πολύ», ομολόγησε.

Τα μέρη από τα οποία πέρασε το ζευγάρι από τις 5 Ιανουαρίου ως τη σύλληψή τους

Οι δύο κατηγορούμενοι δικάζονται για φόνο εξ αμελείας, απόκρυψη της γέννησης ενός παιδιού και βάναυση συμπεριφορά σε βάρος παιδιού.

Υποστηρίζουν ότι είναι αθώοι.

Σύμφωνα με έναν παθολόγο που κατέθεσε στο δικαστήριο αυτήν την εβδομάδα, η Βικτόρια ενδέχεται να πέθανε από το κρύο ή να υπέστη αιφνίδιο θάνατο βρέφους, όμως η ακριβής αιτία του θανάτου της δεν μπορεί να εξακριβωθεί.

Πριν από τη γνωριμία τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο σύντροφος της Κόνστανς Μάρτεν, Μαρκ Γκόρντον, πέρασε 20 χρόνια σε αμερικανική φυλακή για βιασμό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα