ΑΘΗΝΑ
13:52
|
03.05.2024
Στήριξη από Μονή της Κέρκυρας στον διωκόμενο Μητροπολίτη Ευγένιο του Σούμι.
Κινδυνεύει με φυλάκιση έως και 8 ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αμείωτες συνεχίζονται οι διώξεις και οι πιέσεις σε ιερείς και πιστούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (UOC), με κατηγορίες για «αντιουκρανική προπαγάνδα» εναντίον όσων υπερασπίζονται την ύπαρξη της Εκκλησίας ενάντια στην προσπάθεια του καθεστώτος του Κιέβου να την θέσει υπό απαγόρευση.

Τελευταίο επεισόδιο οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος του κληρικού της Επισκοπής Τσερκάσι, Μπόρις Μπροντόφσκι, από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SSU), επειδή σε ανάρτησή του στο Facebook χαρακτήρισε «Ναζί» τους μαχητές του Τάγματος Αζόφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άνδρες των δυνάμεων της SSU εισέβαλαν χθες, Τετάρτη, το πρωί στο σπίτι του ιερέα και σε έρευνα που πραγματοποίησαν εντόπισαν, «απαγορευμένα σύμβολα» και ένα κινητό τηλέφωνο από το οποίο φέρεται «να διέδιδε αντιουκρανική προπαγάνδα».

Ο ιερέας αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 8 ετών και κατάσχεση περιουσίας για «δικαιολόγηση της ένοπλης επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και εξύμνηση των συμμετεχόντων», στημένες κατηγορίες με τις οποίες διώκονται δεκάδες ιερείς της UOC εδώ και μήνες, καθώς εντείνεται η καταστολή του καθεστώτος του Κιέβου εις βάρος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Μερικές ημέρες νωρίτερα, στις 20 Φεβρουαρίου, οι αρχές επιβολής του νόμου εξέφρασαν υποψίες για «υποκίνηση διαθρησκευτικής διχόνοιας» εις βάρος του Μητροπολίτη Ευλόγιου του Σούμι της UOC εξαιτίας δηλώσεών του για την μη αναγνώριση της σχισματικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (OCU) από την Πολωνική και την Αλβανική Εκκλησία.

Σύμφωνα με τον Επίσκοπο, άνδρες της αστυνομίας και της SBU υπό πίεση του ζήτησαν να υπογράψει ένα έγγραφο που να παραδέχεται την ενοχή του για «υποκίνηση διχόνοιας», κάτι το οποίο αρνήθηκε, με αποτέλεσμα να δεχθεί πιέσεις και εκφοβισμό.

Την θλίψη της για τις επιθέσεις στον Μητροπολίτη Ευλόγιο εξέφρασε, μέσα από την σελίδα της στο Facebook και η Ιερά Μονή Θεοτόκου Βλαχερνών του Σκριπερου στην Κέρκυρα.

«Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την δοκιμασία του Μητροπολίτη Ευλογίου της πόλεως Σούμι της Ουκρανίας καθώς και των Ιερέων της πόλεως αυτής για την οποία στο παρελθόν αγιογραφήθηκε στο Μοναστήρι μας η Εικόνα του Πολιούχου μας Αγ.Σπυρίδωνος! Προσευχόμαστε και ευχόμαστε ο Άγιος μας να φέρει την προστασία του ταχέως στους δοκιμαζόμενους αδελφούς μας αλλά και να δώσει λύση των προβλημάτων του!», αναφέρεται στην ανάρτηση της Μονής.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Chang’e 6 με προορισμό τη Σελήνη

Βρετανία: Πρώτη μεγάλη νίκη του Εργατικού Κόμματος έναντι των Συντηρητικών του Σούνακ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα