ΑΘΗΝΑ
06:52
|
03.05.2024
Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε εντολή να κλείσει ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα», την ώρα που, σύμφωνα με τους ίδιους, περίπου 17.000 άτομα βρίσκονται στο σημείο.
Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Ζήλος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον πέντε διαδηλωτές τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, κατά την διάρκεια επίθεσης από διμοιρία των ΜΑΤ, μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για να παραλάβουν τους τραυματίες, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανώς να είναι εννέα.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ενώ η πορεία βρισκόταν μπροστά στο κτήριο της Βουλής, ομάδα αστυνομικών των ΜΑΤ «έσπασαν» την πορεία, χωρίζοντας το πλήθος και σπέρνοντας τον πανικό.

Οι φοιτητές, αφού ανασυγκροτήθηκαν, στάθηκαν μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όταν τα ΜΑΤ έπνιξαν τους συγκεντρωμένους με χημικά και δακρυγόνα και άρχισαν να χτυπούν αδιάκριτα τους διαδηλωτές.

Η αστυνομία έδωσε εντολή να κλείσει ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα», την ώρα που, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., περίπου 17.000 άτομα συμμετέχουν στην διαδήλωση.

Παρά την βίαιη καταστολή από την ΕΛ.ΑΣ., οι φοιτητές παραμένουν στο σημείο διαδηλώνοντας και δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν έως την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα