ΑΘΗΝΑ
23:26
|
27.04.2024
«Δεν αρκεί να πενθούμε, είναι υποχρέωση της Πολιτείας για κοινωνική πρόνοια και ουσιαστική αλληλεγγύη» έγραψε ο κ. Κασσελάκης.
Κασσελάκης για Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Σήμερα δεν είναι μια ημέρα γιορτής, όσο ζούμε σε μια κοινωνία που η βαναυσότητα της έμφυλης βίας είναι παρούσα και οι ανισότητες κυριαρχούν», έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στο Χ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Όσο ο αριθμός βγαίνει μικρότερος στο μέτρημα και η Πολιτεία δεν αναλαμβάνει ουσιαστικές πρωτοβουλίες. Δεν αρκεί να πενθούμε και να καταδικάζουμε. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας η θεσμική αναγνώριση του όρου “γυναικοκτονία” και οι δράσεις της για ορατότητα, κοινωνική πρόνοια και ουσιαστική αλληλεγγύη.

Έχουμε χρέος απέναντι σε όσες έσπασαν τη σιωπή τους και τάχθηκαν στην πρώτη γραμμή του κινήματος του metoo, χρέος σε όσες καθημερινά δίνουν τη μάχη απέναντι στην πατριαρχία και τον σεξισμό στους χώρους εργασίας τους, στους δρόμους, στο ίδιο τους το σπίτι, χρέος στις γενιές που αγωνίστηκαν αλλά και σε αυτές που έρχονται, να παραδώσουμε έναν διαφορετικό κόσμο.

«Έναν κόσμο όπου κάθε θηλυκότητα θα αισθάνεται ασφάλεια. Έναν κόσμο συμπερίληψης και ισότητας. Έναν δίκαιο κόσμο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα