ΑΘΗΝΑ
22:10
|
04.05.2024
Ο Τούρκος Πρόεδρος εξήγησε επίσης πως το αποτέλεσμα που θα βγει από τις τοπικές εκλογές της 31ης Μαρτίου θα είναι η «μεταβίβαση μιας κληρονομιάς».
Ρ.Τ.Ερντογάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Αυτή είναι μία τελική (εκλογική) διαδικασία για μένα σύμφωνα με την εντολή που μου δίνει ο νόμος, αυτή είναι η τελευταία μου εκλογική αναμέτρηση» είπε απόψε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στις τοπικές εκλογές της 31ης Μαρτίου.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε απόψε στην Κωνσταντινούπολη μαζί με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, εξήγησε επίσης πως «το αποτέλεσμα που θα βγει θα είναι η μεταβίβαση μιας κληρονομιάς στα αδέλφια μου που θα έρθουν μετά από μένα» δίχως να φωτογραφίσει τον «διάδοχό» του στην ηγεσία του «Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης».

Σε επόμενο σημείο ανέφερε πως με τον Ζελένσκι συζήτησαν λεπτομερώς τις εξελίξεις σχετικά με τον πόλεμο, την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στη Μαύρη Θάλασσα και την καταργηθείσα συμφωνία για τα σιτηρά.

Επανέλαβε την πρότασή του να φιλοξενήσει η Τουρκία ειρηνευτική σύνοδο κορυφής μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και διαβεβαίωσε πως η Τουρκία θα συμβάλει «δυναμικά στην ανοικοδόμηση» της Ουκρανίας όταν λήξει ο πόλεμος.

Ο Ζελένσκι από την πλευρά του δήλωσε ότι η Ρωσία δεν θα προσκληθεί στην πρώτη ειρηνευτική σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στην Ελβετία αλλά δεν απέκλεισε να προσκληθεί Ρώσος αξιωματούχος σε επόμενη συνάντηση αφού συζητηθεί και συμφωνηθεί ένας «οδικός χάρτης για την ειρήνη» στην Ελβετία.

Ας σημειωθεί πως ο Ρ.Τ. Ερντογάν έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 12 εκλογικές αναμετρήσεις από το 2002 και επανεξελέγη για πενταετή θητεία κατά τη διάρκεια αμφισβητούμενων εκλογών τον Μάιο του 2023.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα