ΑΘΗΝΑ
12:41
|
27.04.2024
Έχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση, αλλά και τη χειρότερη αντιπολίτευση και τα χειρότερα μέσα ενημέρωσης μετά το… 1821.
Σουηδία: Είσαι φοιτητής και δεν έχεις λεφτά; Βγες με έναν Sugar Daddy
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, απευθείας ενεργούμενο διαφόρων διεθνών κέντρων, όπως η Αυτοκρατορία του Χρήματος, η αμερικανική κυβέρνηση, το Ισραήλ και άλλα, επιδίδεται τώρα με γενοκτονική μανία, γενιτσαρικό φανατισμό και σαδιστική ανηθικότητα στη διάλυση του κράτους του ελληνικού λαού, που δεν είναι βέβαια το καλύτερο στον κόσμο, αλλά είναι το μόνο που διαθέτει αυτός ο λαός.

Σε αυτό το πρόγραμμα εντάσσεται και η ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων, δηλαδή η αμερικανοποίησή τους και η μετατροπή τους σε τρίτης κατηγορίας «κόλετζ» των Κυπρίων και Αμερικανών (CVC) «φίλων» του πρωθυπουργού. Διότι βεβαίως είναι γελοίο να αφήνεται να εννοηθεί ότι θά’ρθει στην Ελλάδα το Χάρβαρντ, το Κολούμπια και το Πρίνστον. Ρωτήστε τους Κυπρίους, είναι ευχαριστημένοι από τους γιατρούς και τους δικηγόρους που βγάζουν τα πανεπιστήμιά τους, είναι καλύτεροι ή χειρότεροι από αυτούς που σπουδάζουν στην Ελλάδα; Τις προάλλες πάντως η κυρία Παγώνη στον Σκάι υποστήριξε ότι δεν έχουν καμία σχέση οι αποφοιτούντες από την Κύπρο γιατροί εν σχέσει με αυτούς που απεφοίτησαν από την Ελλάδα και δεν έχουν καμμιά πρακτική σε νοσοκομεία.

Τέλος πάντων, ας πούμε ότι είναι τυπικά έστω (γιατί ουσιαστικά δεν είναι) δικαίωμα της Νέας Δημοκρατίας να θέλει να παραδώσει όλο το ελληνικό δημόσιο στους ιδιώτες φίλους τους και τους ξένους για να «μασήσουν», όσο σε καμιά άλλη περίοδο της μεταπολιτευτικής ιστορίας, βαφτίζοντας το όλον «ανάπτυξη». Και να τα κάνει όλα τώρα ο Μητσοτάκης μπας και του δώσουνε κανένα ευρωπαϊκό αξίωμα, να μην κρατάει περιορισμένη στην Ελλάδα την καταστροφική του δράση.

Ας όψεται ο Ταίπρας και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που τους κάναμε κυβέρνηση για να μας προστατέψουν και αυτός/αυτοί μας πούλησαν στους ξένους και στην πιο ξεδιάντροπη Δεξιά που υπήρξε ποτέ στη χώρα, διαλύοντας με το παράδειγμά τους ταυτόχρονα κάθε κοινωνική αντίσταση, διαλύοντας και κάθε αυτοεκτίμηση και ηθικό στον ελληνικό λαό.

Αυτό που δεν έχει δικαίωμα βέβαια η κυβέρνηση είναι να παραβιάσει ασύστολα το ίδιο το Σύνταγμα που απαγορεύει με τον πιο σαφή και ρητό τρόπο την λειτουργία ιδιωτικών οργανισμών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Και είναι μεγάλη ντροπή να επιστρατεύονται καθηγητές συνταγματικού δικαίου, όπως ο Βαγγέλης Βενιζέλος για να υποστηρίξουν την άποψη ότι η Ελλάδα είναι χώρα μειωμένης κυριαρχίας, υπό την έννοια ότι οι αποφάσεις της Ε.Ε. υπερτερούν του Συντάγματος που συντάσσει το ίδιο το κράτος μας.

Ενώ λοιπόν αυτά συμβαίνουν, ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην εισαγωγή διδάκτρων στα σκανδιναβικά πανεπιστημιακά ιδρύματα λέγοντας ότι οδήγησε σε φαινόμενα πορνείας των φοιτητριών.

Αγορά, πορνεία και trafficking

Δεν γνωρίζω αν συνέβη κάτι τέτοιο στις σκανδιναβικές χώρες, γνωρίζω όμως από τη θητεία μου ως ανταποκριτή στη Μόσχα και εν συνεχεία από αναρίθμητες διεθνείς αποστολές μου ότι το φαινόμενο της φοιτητικής πορνείας υπήρξε εξόχως διαδεδομένο σε όλη την ανατολική Ευρώπη μετά την πτώση του «κομμουνισμού» και όχι μόνο γιατί οι κοπέλες ήθελαν να κερδίσουν κάτι παραπάνω, αλλά γιατί δεν είχαν τα μέσα να ζήσουν και να σπουδάσουν.

Η είσοδος των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής και διανομής στις χώρες του «υπαρκτού» οδήγησε στη μεγαλύτερη οικονομική, κοινωνική και δημογραφική κρίση όλης της ιστορίας της βιομηχανικής εποχής, μετρούμενη με αντικειμενικούς δείκτες (ΑΕΠ, επενδύσεις, προσδόκιμο ζωής κλπ.). Μεταξύ άλλων συνεπειών υπήρξε η επανεμφάνιση, για πρώτη φορά, μορφών δουλείας και ειδικά σεξουαλικής δουλείας στη λευκή φυλή. Τα είδαμε και στην Ελλάδα και την Κύπρο με τα κύματα «φρέσκου κρέατος», όπως τα λέγανε, από τα Βαλκάνια ή την Ουκρανία, τη Μολδαβία και τις άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. (Επειδή τώρα κάποιος ανόητος θα μας πει ότι υπήρχε πορνεία και επί σοβιετικού καθεστώτος, ασφαλώς υπήρχε. Η μαζική έκρηξη του φαινομένου σημειώθηκε όμως μετά την πτώση του καθεστώτος, ως άμεσο αποτέλεσμα της εξαθλίωσης εκατομμυρίων Σοβιετικών πολιτών. Στη Μολδαβία, μια από τις φτωχότερες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, κάθε οικογένεια συχνά «θυσιάζει» ένα κορίτσι που δουλεύει στα μπουρδέλα για να επιβιώσουν οι υπόλοιπες. Τώρα το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να προκαλέσει και εκεί έναν ωραίο πόλεμο να σιάξει η κατάσταση).

Αλλά δεν είναι μόνο η ανατολική Ευρώπη. Στην εφημερίδα Ντοκουμέντο διαβάζω αίφνης ότι στη Βρετανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση, το 32% των φοιτητών πουλούσε μέρος από τα υπάρχοντά του για να καλύψει το κόστος των σπουδών, ενώ 8% είχε εγγραφεί σε επιστημονικές και κλινικές μελέτες για να αυξήσει το εισόδημά του. Το 9% είχε στραφεί στον τζόγο, και το 4% είχε αναζητήσει ερωτικές σχέσεις με πλούσιους μεγαλύτερους άνδρες ή γυναίκες μέσω εξειδικευμένων ιστοσελίδων, προκειμένου να καλύψουν τα έξοδά τους. Το 29% είπε ότι έκρυβε τα οικονομικά του προβλήματα από τους φίλους και το 50% ότι η ανησυχία για την οικονομική τους κατάσταση επηρεάζει την ψυχική τους υγεία.

Και στην Κύπρο παρατηρείται το φαινόμενο πολλές φοιτήτριες από χώρες του Νότου να εκπορνεύονται συστηματικά για να καλύψουν το κόστος των σπουδών τους. Αυτά είναι γνωστά τοις πάσι, αλλά δεν τα λέει κανείς. Ασχολούνται μονάχα αν ο Κουτσούμπας μιλάει καθώς πρέπει, όχι με την πραγματική κατάσταση.

Δεν μοιάζει λοιπόν εντελώς αβάσιμο αυτό που είπε ο Κουτσούμπας.

«Σεξισμός» και λοιπές σαχλαμάρες

Τα είπε εν πάσει περιπτώσει αυτά ο Γ.Γ. του ΚΚΕ και του απάντησε η Νέα Δημοκρατία ότι είναι «σεξιστικά». Δηλαδή τι είναι σεξιστικό; Να αναφέρεται κανένας στην πορνεία; Ακατανόητο. Μπορεί να είναι ίσως ανακριβές σε ό,τι αφορά τουλάχιστο τα σκανδιναβικά πανεπιστήμια, ας του το πούνε. Σεξιστικό όμως από που και ως που;

Δεν άκουσα κανένα να εξηγεί γιατί θεωρεί την παρατήρηση Κουτσούμπα σεξιστική. Μόνο ένας «δημοσιογράφος» (τα εισαγωγικά γιατί η δημοσιογραφία και οι δημοσιογράφοι έχουν πεθάνει προ πολλού, πλην σπανίων εξαιρέσεων) σε κάποιον από τους σταθμούς της αμερικανο-μητσοτακικής προπαγάνδας είπε ότι η παρατήρηση Κουτσούμπα είναι σεξιστική γιατί υπάρχουν και αγόρια εκτός από κορίτσια που κάνουν αυτή τη δουλειά! Έσταξε η ουρά του γαϊδάρου. Δεν μας ενδιαφέρει αν ο Μητσοτάκης παραβιάζει το Σύνταγμα, δεν μας ενδιαφέρει το αν θα διαλυθούν τα δημόσια πανεπιστήμια ή τι είδους γνωστά ελληνικά μπάχαλα θα είναι τα υπό ίδρυση ιδιωτικά, δεν μας ενδιαφέρει το φαινόμενο της πορνείας μεταξύ φοιτητών, μας ενδιαφέρει όμως και το κάνουμε κεντρικό ζήτημα πως ο Κουτσούμπας έκανε λόγο μόνο για φοιτήτριες και όχι και για φοιτητές που εκδίδονται, τάχα μου προσβάλλοντας τις γυναίκες, που δεν θα έμεναν μόνες τους στο αρχαιότερο επάγγελμα. Αυτό είναι το επίπεδο της σημερινής ελληνικής πολιτικής και δημόσιας ζωής και δημοσιογραφίας.

Το πήραν τώρα αυτό τα μέσα της συστημικής αποβλάκωσης και έχουν αλλάξει όλη την ατζέντα και αντί να συζητάνε για το μείζον θέμα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης συζητάνε για τον δήθεν σεξιστή Κουτσούμπα.

Και καλά η κυβέρνηση και τα μησοτακο-αμερικανικά μέσα έχουν κάθε λόγο να το κάνουν. Γιατί όμως έσπευσαν να πάρουν την ίδια σκυτάλη οι εξίσου ασυνάρτητοι και ανόητοι της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ Κασσελάκη, «κύκλοι» του ΠΑΣΟΚ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Νέα Αριστερά) για να επιτεθούν με τη σειρά τους στον Κουτσούμπα για σεξισμό, συνεισφέροντας στο να μετατοπίσουν το κέντρο του ενδιαφέροντος από τη βαρύτατη παραβίαση του Συντάγματος και τη διάλυση του ελληνικού κράτους σε κάτι που είπε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ; Καταφέρνοντας και το ακατόρθωτο, να με ωθήσουν, αν και πάντα ιδιαίτερα κριτικό απέναντι στο «Κόμμα», να νιώσω την ανάγκη να υπερασπιστώ και αυτό και, κυρίως, τον ίδιο τον εαυτό μου από την όλο και πιο γενικευμένη περιρρέουσα ανοησία.

Δεν υπάρχει ένα ζήτημα που να μη διαπιστώνει κανείς ότι έχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση, αλλά και τη χειρότερη αντιπολίτευση και τα χειρότερα μέσα ενημέρωσης μετά το… 1821. Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

——–

Υ.Γ.: Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, «Η Καταστροφή του Κράτους» του Μαρούν Εντέ κυκλοφόρησε πρόσφατα στη Γαλλία από τις εκδόσεις Bouquin και εξετάζει τη συστηματική καταστροφή του γαλλικού κράτους από τους νεοφιλελεύθερους, με αποκορύφωμα τον τραπεζίτη των Ρότσιλντ, Εμανουέλ Μακρόν. Ο Μακρόν, όπως και ο Κασσελάκης (Goldman Sachs) μπορούν να θεωρηθούν «φυτευτοί», δεν είναι δηλαδή Γάλλοι ή Έλληνες πολιτικοί, είναι ανθύπατοι που διοικούν αποικίες για λογαριασμό των αφεντικών τους, κάτι που φάνηκε και με τις πρόσφατες δηλώσεις του Γάλλου προέδρου για την Ουκρανία, δηλώσεις που δεν θα μπορούσε να κάνει κανείς άλλος Γάλλος πολιτικός και όλοι ανεξαιρέτως, από την άκρα αριστερά έως την άκρα δεξιά, τις αποδοκίμασαν. Ως γόνος μιας παραδοσιακής πολιτικής οικογένειας ο Μητσοτάκης (Goldman Sachs, McKinsey, CVC) έχει έρθει με άλλο τρόπο στην εξουσία, πρακτικά όμως ο τρόπος δράσης του δεν διαφέρει από τους δύο άλλους «φυτευτούς», Μακρόν και Κασσελάκη. Οι πολιτικοί αυτοί διακρίνονται γιατί είναι σε θέση να κάνουν οτιδήποτε, όσο και αν βλάπτει τη χώρα τους ή ακόμα και πολιτικά τους ίδιους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυρά της αντιπολίτευσης για περίεργη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Πυρά κατά της πρύτανη του Κολούμπια για την καταστολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Αγώνες για τους εκτελεσθέντες της Καισαριανής: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα