ΑΘΗΝΑ
14:21
|
12.05.2024
Τουλάχιστον 82 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 122 τραυματίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες καθώς το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεσή του.
Παλαιστίνιοι που τραυματίστηκαν στην ισραηλινή επίθεση μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Al-Aqsa, στο Deir Al Balah, στη Γάζα στις 08 Μαρτίου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 82 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 122 τραυματίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες καθώς το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεσή του στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το Σάββατο το υπουργείο Υγείας της περιοχής, μεταδίδει το Anadolu.

«Η ισραηλινή κατοχή διέπραξε 10 σφαγές κατά οικογενειών στη Λωρίδα της Γάζας, αφήνοντας 82 μάρτυρες και 122 τραυματίες τις τελευταίες 24 ώρες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

«Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι κάτω από ερείπια και στους δρόμους, καθώς οι διασώστες δεν μπορούν να τους προσεγγίσουν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Το 72% των θυμάτων της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα είναι παιδιά και γυναίκες», πρόσθεσε.

Αψηφώντας την προσωρινή απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου (ICJ), το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεσή του στη Λωρίδα της Γάζας, όπου τουλάχιστον 30.960 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, κυρίως γυναίκες και παιδιά, και 72.524 τραυματίστηκαν από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές.

Το Ισραήλ σφυροκόπησε τη Λωρίδα της Γάζας μετά τη διασυνοριακή επίθεση της Χαμάς, στην οποία το Τελ Αβίβ λέει ότι σκότωσε σχεδόν 1.200 ανθρώπους.

Ο ισραηλινός πόλεμος στη Γάζα έχει ωθήσει το 85% του πληθυσμού της περιοχής σε εσωτερικό εκτοπισμό εν μέσω έντονων ελλείψεων σε τρόφιμα, καθαρό νερό και φάρμακα, ενώ το 60% της υποδομής του θύλακα έχει καταστραφεί ή καταστραφεί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Το Ισραήλ κατηγορείται για γενοκτονία στο ICJ. Μια προσωρινή απόφαση τον Ιανουάριο διέταξε το Τελ Αβίβ να σταματήσει τις γενοκτονικές πράξεις και να λάβει μέτρα για να εγγυηθεί ότι παρέχεται ανθρωπιστική βοήθεια σε αμάχους στη Γάζα.

Ωστόσο, οι εχθροπραξίες συνεχίζονται αμείωτες και οι παραδόσεις βοήθειας παραμένουν θλιβερά ανεπαρκείς για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής καταστροφής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χιλιάδες Ισραηλινοί στους δρόμους ζητώντας συμφωνία ανταλλαγής ομήρων, παραίτηση Νετανιάχου

Ο Στέφανος Κασσελάκης και οι άμαχοι αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Ράφα

Μπελγκόροντ: Νεκροί και δεκάδες εγκλωβισμένοι στα ερείπια πολυκατοικίας

Ισραηλινά τανκς εισέβαλαν στο προσφυγικό στρατόπεδο της Τζαμπάλια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα