ΑΘΗΝΑ
19:19
|
06.05.2024
Με την Αλεξανδρούπολη, αύριο Κυριακή, ξεκινά η σειρά συλλαλητηρίων που διοργανώνει το ΚΚΕ σε 14 πόλεις. Την Τετάρτη το κάλεσμα στη Θεσσαλονίκη.
Ομιλητής ο Δημήτρης Κουτσούμπας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συλλαλητήριο διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ τη Δευτέρα 11 Μαρτίου, στις 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα, με σύνθημα «Καμία στρατιωτική αποστολή εκτός συνόρων! Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας στους πολέμους των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Η ελπίδα στην πάλη του λαού!» και ομιλητή των γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί ένα μεγάλο ΟΧΙ στη μετατροπή της χώρας μας σε “αιχμή του δόρατος” στους ιμπεριαλιστικούς δολοφονικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Τώρα να ακουστεί το μεγάλο ΝΑΙ στο δικαίωμα να ζούμε ειρηνικά, με αλληλεγγύη με τους άλλους λαούς, νοικοκύρηδες στον τόπο μας. Ο λαός έχει τη δύναμη να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, για να μπει τέλος στον σάπιο κόσμο των πολέμων!» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο σχετικό κάλεσμα.

  • Να επιστρέψει τώρα η φρεγάτα. Να ακυρωθεί η απόφαση για αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα και χρησιμοποίηση του Στρατηγείου της Λάρισας.
  • Να επιστρέψουν όλες οι αποστολές των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται εκτός συνόρων.
  • Να σταματήσει η αποστολή στρατιωτικού οπλισμού στην Ουκρανία.
  • Κανένας Έλληνας αξιωματικός και στρατιώτης έξω από τα σύνορα.
  • Να κλείσουν τώρα οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα.
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Το συλλαλητήριο εντάσσεται σε σειρά κινητοποιήσεων που έχει ανακοινώσει ο Περισσός σε πολλές πόλεις της χώρας, με πρώτη την Αλεξανδρούπολη, όπου καλείται συγκέντρωση αύριο Κυριακή στις 11:30 το πρωί στο Πάρκο Ακαδημίας.

Θα ακολουθήσουν την Δευτέρα 11 Μαρίου συλλαλητήρια σε Χανιά (7:30μμ, πλατεία Δημοτικής Αγοράς) Ηράκλειο (7μμ, πλατεία Ελευθερίας), Καλαμάτα (7:00μμ Παλιό Δημαρχείο), Σπάρτη (7:00μμ, κεντρική πλατεία), Τρίπολη (6:30μμ, πλατεία Πετρινού), Ναύπλιο (7:00μμ, πλατεία Δημαρχείου) και Κόρινθο (7:00μμ, Περιβολάκια)

Την Τρίτη 12 Μαρτίου την σκυτάλη θα πάρουν η Πάτρα (7:00μμ, πλατεία Τριών Συμμάχων), ο Βόλος (7:00μμ, πλατεία Αγ. Νικολάου), το Αγρίνιο (7:00μμ, κεντρική πλατεία) και η Σάμος (6μμ, πλατεία Πυθαγόρα).

Τέλος, την Τετάρτη 13 Μαρτίου υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη, στις 7μμ στον πεζόδρομο Αγ. Σοφίας ,ενώ την Παρασκευή 15 Μαρτίου συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 7:30μμ στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Αρμενία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Ακυρώνεται η τελετή αποφοίτησης στο Κολούμπια λόγω κινητοποιήσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα