ΑΘΗΝΑ
22:37
|
03.05.2024
Επλήγη αμερικανικό εμπορικό πλοίο υποστηρίζουν οι αντάρτες, ενώ η Κεντρική Διοίκηση του αμερικανικού στρατού λέει ότι κατέρριψε 15 drones.
Τελευταίος στόχος των ανταρτών το αμερικανικό πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου Propel Fortune
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρότι πλοία του αμερικανοβρετανικού συνασπισμού, αλλά και της αποστολής Aspides της Ε.Ε., ανάμεσά τους και η ελληνική φρεγάτα Ύδρα περιπολούν στην Ερυθρά Θάλασσα, οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης διατηρούν την δυνατότητα επιθέσεων σε πλοία σχετιζόμενα με το Ισραήλ, που διέρχονται της περιοχής σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό.

Τελευταίος στόχος των ανταρτών το αμερικανικό πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου Propel Fortune, που όπως ανέφερε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σαρί, επλήγη κατά τη διάρκεια μίας από τις δύο τελευταίες στρατιωτικές επιχειρήσεις, ενώ στην δεύτερη πολλά αμερικανικά στρατιωτικά αντιτορπιλικά στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν στοχοποιήθηκαν από 37 drones.

Από την πλευρά της Δύσης, η Κεντρική Διοίκηση του αμερικανικού στρατού (CENTCOM) ανακοίνωσε σήμερα ότι ο ναυτικός συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ απάντησε σε μια μεγάλης κλίμακας επίθεση από «τρομοκράτες Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν» που εξαπολύθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν μεταξύ 4 π.μ. και 6:30 π.μ. του Σαββάτου, καταρρίπτοντας 15 drones που απειλούσαν εμπορικά πλοία, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και τα πλοία του συνασπισμού στην περιοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα