ΑΘΗΝΑ
02:27
|
04.05.2024
Η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών αναφέρει ότι περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι έχουν καταφύγει σε προσωρινά κυβερνητικά καταφύγια.
Λάσπη, βράχοι και ξεριζωμένα δέντρα που κατέβηκαν από βουνοπλαγιά κατέκλυσαν χωριά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 19 νεκρούς και άλλους 7 αγνοούμενους άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις που έπληξαν το νησί Σουμάτρα της Ινδονησίας, από το απόγευμα της Παρασκευής.

Λάσπη, βράχοι και ξεριζωμένα δέντρα που κατέβηκαν από βουνοπλαγιά κατέκλυσαν χωριά στην περιοχή Πεσισίρ Σελατάν της επαρχίας Δυτικής Σουμάτρας, μετά από καταρρακτώδεις βροχές, δήλωσε σήμερα Κυριακή ο Ντόνι Γιουσριζάλ, επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών.

Διασώστες ανέσυραν επτά πτώματα στο χωριό Κότο Ταρουσάν και άλλα τρία σε δύο γειτονικά χωριά πρόσθεσε, τονίζοντας ότι οι προσπάθειες παροχής βοήθειας παρεμποδίστηκαν από εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, αποκλεισμένους δρόμους καλυμμένους με πυκνή λάσπη και συντρίμμια.

Η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι έξι πτώματα βρέθηκαν στο Πεσισίρ Σελατάν και τρία πτώματα στη γειτονική συνοικία Παντάνγκ Παριαμάν, ανεβάζοντας μέχρι στιγμής τον αριθμό των νεκρών σε 19.

Η υπηρεσία ανέφερε ότι τουλάχιστον δύο χωρικοί τραυματίστηκαν και άλλοι επτά εξακολουθούν να αγνοούνται, με περισσότερους από 80.000 ανθρώπους να φιλοξενούνται σε προσωρινά κυβερνητικά καταφύγια.

Οι ξαφνικές πλημμύρες και οι κατολισθήσεις είναι σύνηθες φαινόμενο στην Ινδονησία, όπου εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κοντά σε πεδιάδες που συχνά πλημμυρίζουν, ειδικά κατά την περίοδο των βροχών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα