ΑΘΗΝΑ
06:26
|
05.05.2024
Ένα αμερικανικό στρατιωτικό πλοίο πλέει προς τη Μέση Ανατολή, μεταφέροντας εξοπλισμό για την κατασκευή μιας προσωρινής προβλήτας στα ανοικτά των ακτών της Γάζας.
Το General Frank S Besson μεταφέρει το πρώτο φορτίο εξοπλισμού για την κατασκευή ενός πλωτού λιμανιού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα αμερικανικό στρατιωτικό πλοίο πλέει προς τη Μέση Ανατολή, μεταφέροντας εξοπλισμό για την κατασκευή μιας προσωρινής προβλήτας στα ανοικτά των ακτών της Γάζας, ανακοίνωσε ο στρατός, όπως μεταδίδει το BBC.

Το πλοίο υποστήριξης, General Frank S Besson, απέπλευσε από στρατιωτική βάση στην πολιτεία της Βιρτζίνια το Σάββατο.

Έρχεται αφότου ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι οι ΗΠΑ θα κατασκευάσουν το πλωτό λιμάνι για να βοηθήσουν στην παροχή βοήθειας στη Γάζα δια θαλάσσης.

Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει ότι ο λιμός στη Λωρίδα της Γάζας είναι «σχεδόν αναπόφευκτος» και τα παιδιά πεθαίνουν από την πείνα.

Οι παραδόσεις βοήθειας από ξηρά και αέρος έχουν αποδειχθεί δύσκολες και επικίνδυνες.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα αναγκάστηκε να σταματήσει τις χερσαίες παραδόσεις αφού οι συνοδείες του δέχθηκαν πυρά και λεηλασίες. Και την Παρασκευή, υπήρξαν αναφορές ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από πτώση πακέτου βοήθειας, όταν το αλεξίπτωτό του δεν άνοιξε σωστά.

Το αμερικανικό πλοίο αναχώρησε «λιγότερο από 36 ώρες» αφότου ο κ. Μπάιντεν έκανε την ανακοίνωσή του, έγραψε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ στο X.

«Μεταφέρει τον πρώτο εξοπλισμό για τη δημιουργία μιας προσωρινής προβλήτας για την παράδοση ζωτικής σημασίας ανθρωπιστικών προμηθειών» στη Γάζα, συνέχισε η δήλωση.

Το Πεντάγωνο είπε ότι μπορεί να χρειαστούν έως και 60 ημέρες για να κατασκευαστεί η προβλήτα με τη βοήθεια 1.000 στρατιωτών – κανένας από τους οποίους δεν θα έβγαινε στη στεριά.

Φιλανθρωπικές οργανώσεις έχουν πει ότι όσοι υποφέρουν στη Γάζα δεν μπορούν να περιμένουν τόσο πολύ.

Εν τω μεταξύ, πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας φορτωμένο με περίπου 200 τόνους τροφίμων αναμένεται να αποπλεύσει από λιμάνι στη Λάρνακα της Κύπρου το απόγευμα της Κυριακής, αναφέρουν κυπριακά ΜΜΕ.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από ανακοίνωση της Ε.Ε. ότι ένας νέος θαλάσσιος δρόμος θα ανοίξει το Σαββατοκύριακο για να επιτραπεί η βοήθεια να αποπλεύσει απευθείας από την Κύπρο – την πλησιέστερη χώρα της Ε.Ε. στη Γάζα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Ρωσία: Η άσκηση Steadfast Defender είναι ένδειξη ότι το NATO ετοιμάζεται για σύγκρουση

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα