ΑΘΗΝΑ
18:27
|
19.05.2024
Η Οικονομική Κοινότητα των Κρατών της Κεντρικής Αφρικής συμφώνησε να άρει τις κυρώσεις κατά της Γκαμπόν και να την εντάξει εκ νέου στο μπλοκ.
Μια εναέρια άποψη δείχνει την κυκλοφορία και τα σπίτια στο Libreville, Γκαμπόν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Οικονομική Κοινότητα των Κρατών της Κεντρικής Αφρικής συμφώνησε να άρει τις κυρώσεις κατά της Γκαμπόν το Σάββατο και να την εντάξει εκ νέου στο περιφερειακό μπλοκ, έξι μήνες μετά την αναστολή της ένταξής της ως απάντηση στο πραξικόπημα που ανέτρεψε τον Πρόεδρο Αλί Μπόνγκο, αναφέρει το Reuters.

Τα κράτη μέλη έλαβαν την απόφαση σε μια συνάντηση στη γειτονική Ισημερινή Γουινέα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γκαμπόν Ρετζίς Ονάνγκα Ντιάγιε σε τηλεοπτική ομιλία αργά το Σάββατο.

Δεν υπήρξε δήλωση από το μπλοκ, αλλά σε ανάρτησή του στο X Μπουρούντι, ο υπουργός Εξωτερικών του Μπουρούντι, Άλμπερτ Σινγκίρο, επιβεβαίωσε ότι επετεύχθη συμφωνία για άρση των κυρώσεων στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε.

Λίγο μετά το πραξικόπημα της 30ης Αυγούστου, το μπλοκ ανέστειλε την ένταξη της Γκαμπόν και τη συμμετοχή της σε όλες τις σχετικές δραστηριότητες – μέτρα που είπε ότι θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι την επιστροφή της συνταγματικής τάξης.

Η χούντα που έδιωξε τον Μπονγκό εξακολουθεί να είναι στην εξουσία, αλλά τον Νοέμβριο είπε ότι είχε ως στόχο τη διεξαγωγή εκλογών τον Αύγουστο του 2025.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαβρόφ: Καιρός η Ουκρανία να αναγνωρίσει τις πραγματικότητες στο πεδίο της μάχης

Οι πρόεδροι του Ιράν και του Αζερμπαϊτζάν εγκαινιάζουν γιγάντιο φράγμα στα σύνορα

Συνομιλίες Δένδια στα ΗΑΕ για περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων

Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν θα είναι εταίρος της Ρωσίας για τουλάχιστον μία γενιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα